Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sunt utile semintele pentru dieta celor mici?0 Comments

Publicat in:


Alimentatia copilului este foarte importanta pentru dezvoltarea acestuia si evolutia sa in timp. Expertii in nutritie sustin ca pe langa fructe, legume si cereale, semintele intra in categoria alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca deloc din alimentatia copiilor.

Care2.com scrie ca o dieta bogata in fructe, legume, cereale, seminte si nuci, poate deteremina diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, diabet, astm, artrita sau bronsita cronica.

Seminte pentru copii

Seminte pentru copii

Semintele de in pentru copii

Potrivit specialistilor nutritionisti, printre semintele care sunt extrem de benefice copiilor se afla semintele de in, care pot fi mancate incepand de la varsta de 1 an. Acestea au rolul de a scadea nivelul zaharului in sange, protejeaza sistemul osos si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Semintele de chia pentru copii

Alte seminte foarte utile pentru cei mici sunt cele de chia de la 1 an, care reprezinta o sursa completa de proteine, contin fibre, antioxidanti, vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Expertii ne anunta ca urmare a gustului neutru, acestea se pot combinate cu aproape orice.

Semintele de dovleac la copii

Pe de alta parte semintele de dovleac pot fi si ele consumate de catre cei mici de la varsta de 1 an si acestea ajuta in probleme de constipatie si balonare. In plus, ele sunt sunt diuretice, au capacitatea de a intari muschiul cardiac si rinichii si pot sa ajute la cresterea parului si la eliminarea metalelor grele din organism.

Aceste seminte pot combate insomniile, insa mai ales sunt cunoscute drept remediu bun pentru a elimina parazitii.

Semintele de susan la copii

Si semintele de susan pot fi consumate de cel mic de la 6-8 luni, iar pentru a beneficia de tot complexul de substante nutritive, se recomanda seminte crude si nedecorticate.

Semintele de pin

Expertii ne mai anunta ca din alimentatia unui micut este important sa faca parte si semintele de pin. Acestea au rolul de a intari sistemul imunitar, combat anemia feripriva, sunt o sursa de proteine, stimuleaza memoria si alte functii cerebrale.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce sunt utile semintele pentru dieta celor mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!