Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Gustari sanatoase pentru copilul tau0 Comments

Publicat in:


Pentru cei mici, gustarile inseamna un aport esential la alimentatia lor, iar parintii ar trebui sa fie atenti si sa le introduca in meniul zilnic, ca sa poata satisface nevoile nutritionale ale copiilor.

Expertii in domeniul nutritional vorbesc despre faptul ca exista cateva categorii de alimente care pot fi incluse in gustarile dintre mese.

Gustari sanatoase pentru copii

Gustari sanatoase pentru copii

Gustari pentru copii – cerealele

De exemplu, cerealele sunt destul de bogate in vitamine si minerale precum: fier, cupru, calciu, seleniu, zinc.

Gustari pentru copii – pseudocerealele

Trebuie spus ca pseudocerealele ca si quinoa, amaranth, hrisca sau meiul sunt lipsite de gluten si au un continut generos de grasimi polinesaturate, proteine, fibre, vitamine si minerale precum calciul, magneziul si fierul.

Gustari sanatoase pentru copii – batoane cu nuci si seminte

Pentru a le oferi micutilor o gustare sanatoasa trebuie sa aveti batoane granola cu nuci si seminte, quinoa cu prune, o budinca de mar cu mei, biscuitii cu quinoa sau cu mar si scortisoara serviti cu un pahar de compot.

Gustari pentru copii – nuci si alune

Trebuie sa stiti, ca parinti, ca pentru cei mici nucile si alunele reprezinta surse importante de proteine si contin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitaminele A, E, K, C, B1, B2, B6, B3, acid pantotenic, folati.

Acestea sunt foarte bogate in fibre si in grasimi nesaturate. Expertii sunt de parere ca de pilda, laptele de nuci poate fi imbunatatit cu un strop de pudra de roscove, un praf de scortisoara, ghimbir macinat sau cardamom, chiar si un varf de lingurita de miere sau alt indulcitor natural.

Gustari pentru copii – untul de arahide

Puteti sa ai folositi pentru gustarea celui mic o portie de unt de arahide intins pe paine si cu cateva felii de banane sau putin gem.

Gustari sanatoase pentru copii – legumele

Care2.com scrie ca legumele au un continut mic caloric si de grasimi, fiind bogate in vitamine si minerale.

Trebuie spus ca toate legumele de culoare verde, galben sau portocaliu sunt surse importante de calciu, magneziu, potasiu,fier, beta-caroten, complexul de vitamine B,vitamina C, vitmina A si vitamina K.

Cele mai simple gustari cu legume sunt betele de morcovi, castraveti sau dovlecei; frigarui cu rosii cherry, masline si un cubulet de branza; salata de radacinoase cu ulei de masline si lamaie, intinsa pe o felie de paine.

Gustari sanatoase pentru copii – fructele

Pe de alta parte, fructele sunt sarace in grasimi si bogate in fibre, vitamine si zaharuri. Care2.com scrie ca antioxidantii, flavonoidele poli-fenolice, vitamina C nu lipsesc din niciun fruct. Consumate proaspete, intregi sunt cele mai rapide gustari.

Expertii sustin ca puteti sa faceti micutului o gustare din bomboane cu goji, pasta de avocado, rulouri dulci din fructe.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Gustari sanatoase pentru copilul tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!