Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum ar trebui sa doarma bebelusul tau?0 Comments

Publicat in:


Pentru un nou-nascut, pozitia in care acesta doarme are un rol deosebit in dezvoltarea sa ulterioara. Copii mici au aproape tot timpul tendinta sa fie tare neastamparati in somn in primele luni de viata.

Infasatul bebelusului

Infasatul bebelusului

Infasatul bebelusilor

Cand sunt infasati, sunt mai linistiti si, in consecinta, dorm mai bine. Medicii pediatri spun ca acest aspect ii poate ajuta si pe cei agitati din cauza colicilor, iar copiii cu manutele infasate in apropierea fetei sunt, de asemenea, predispusi la un somn odihnitor.

Totusi, ramane la alegerea parintilor daca vor sau nu sa isi infese bebelusul inainte de culcare. Este indicat ca cei mici sa fie infasati mai strans in zona bratelor si mai larg la picioare, ca se se dea voie membrelor inferioare sa se miste de la solduri in jos. Copiii isi indoaie genunchii, iar pentru siguranta si dezvoltarea propice a articulatiilor, este bine ca picioarele sa nu fie imobilizate de scutece.

Materialul pentru infasat. Atentie!

Trebuie spus ca materialul recomandat pentru a-l infasa pe bebe este muselina sau bumbacul foarte subtire. Paturile si cuverturile trebuie evitate, mai ales ca acestea pot cauza supraincalzirea micutului. Medicii citati de portalul Care2.com spun ca copilasul nu trebuie imbracat gros pe dedesubt.

Vara, scutecul si o bluzita sau o flanela sunt suficiente, iar in clipa cand se face mai rece poti sa ii adaugi si un costumas, un spilhozen sau o salopeta lejera de bumbac.

Nu exista o anumita varsta la care copilul trebuie sa fie infasat in mod obligatoriu!

Trebuie sa stiti ca una dintre cele mai mari provocari cand vine vorba de infasat este aceea de a-i tine mainile copilului intr-un loc. In cazul in care copilul isi va tine manutele cuminte, atunci se va linisti si el. Care2.com scrie ca bebelusii sunt tentati sa-si suga degetele de la maini, asa ca se calmeaza mai repede daca au palmele langa fata.

Initial, este necesar sa intinzi scutecele in care il vei infasa pe cel mic, iar unul dintre capete sa-l indoi spre centru. Va trebui sa il asezi pe copilas in diagonala paturicii, cu capatul indoit sub el, astfel incat umerii sa-i ajunga la marginea panzei. Ai grija ca materialul sa nu-i acopere fata.

Trebuie sa ii aduci manutele in dreptul pieptului si sa i le tii pana aduci unul dintre capete peste ele si apoi il bagi sub micut. Va trebui sa repeti aceasta miscare si cu celalalt capat de fasa, iar restul materialului il poti rasuci si apoi il indoi intr-o parte, insa nu prea strans. Este bine sa nu uiti sa-i lasi genunchii indoiti sau macar loc pentru ca bebe sa faca aceasta miscare.

Potrivit medicilor, nu exista o anumita varsta la care copilul trebuie sa fie infasat in mod obligatoriu, iar aceasta este alegerea parintilor daca o fac si, mai ales, trebuie tinut cont de nevoile micutului.

De asemenea, unii bebelusi se simt linistiti daca sunt infasati, in timp ce altii sunt deranjati sa fie legati la propriu de maini si de picioare. Asa ca este necesar sa faci asa cum bebe se simte relaxat si in siguranta.

Trebuie sa mai stiti ca atunci cand bebelusul este infasat, el se simte exact ca in burtica mamei, unde a petrecut o lunga perioada de timp. Infasat, el se va calma si se va simti in siguranta, insa sfatul nostru este sa testati si sa vedeti cum reactioneaza pozitiv.

Ambientul

Pentru a dormi cat mai bine, copilul trebuie asezat pe spate, iar fata trebuie sa ii fie descoperita.

Fumul de tigara in camera copilului este absolut interzis. Confortul trebuie sa ii fie asigurat si de patut sau de salteaua pe care doarme, iar jucariile este bine sa fie inlaturate de pe langa micut atunci cand merge la culcare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum ar trebui sa doarma bebelusul tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!