Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care este varsta indicata pentru ca o femeie sa isi poata conserva ovocitele?0 Comments

Publicat in:


In intreaga lume, varsta la care o femeie ia decizia sa faca un copil este din ce in ce mai inaintata. Deseori se intampla ca in spatele luarii acestei decizii de amanare sa stea problemele cu jobul sau factorii de oridn social.

Conform unui studiu citat de BBC si realizat de expertii de la Universitatea Cambridge, multe reprezentante ale sexului frumos isi pun bazele unei cariere si abia apoi se concentreaza pe intemeierea unei familii.

De asemenea, situatia materiala instabila a unor cupluri de pana la 30 de ani, insa si unele probleme de ordin medical reprezinta factori care duc la amanarea casatoriei si a sarcinii. Pe de alta parte, dupa varsta de 30 de ani, exista o serie de factori care pot ingreuna conceptia. Medicii sustin ca odata cu inaintarea in varsta, corpul feminin este supus unor noi schimbari ce afecteaza drastic fertilitatea acesteia.

Crioconservarea

Crioconservarea

Expertii sunt de parere ca o femeie intre 25 si 35 de ani are in medie 25% sanse sa ramana insarcinata in cursul unui ciclu menstrual. Totusi, dupa aceasta varsta, rezerva ovariana este in diminuare, iar sansele de sarcina mai sunt doar de 12% la 35 de ani si de 6% la 40.

In plus, la aceasta varsta endometrul se subtiaza, asa ca uterul nu poate sustine pana la capat ovulul fecundat.

Procesul de crioconservare debuteaza cu un tratament hormonal injectabil pentru accelerarea ovulatiei si maturarea mai multor ovule!

Pe de alta parte, specialistii atrag atentia ca ddata cu inaintarea in varsta, secretiile vaginale devin mai putin fluide si resping cu mai multa usurinta spermatozoizii. BBC arata ca in acest sens crioconservarea ovocitelor a devenit in ultimii ani o solutie tot mai frecventa pentru problema varstei si influenta acesteia asupra fertilitatii.

Multe femei prefera sa apeleze la aceasta procedura pentru a-si prezerva ovulele sau ovocitele la varsta la care acestea sunt integre si sanatoase, pe la 20-25 de ani, evitand astfel viitoarele probleme cu productia sau calitatea acestora.

Crioconservarea inseamna de fapt un mod optim de prezervare a fertilitatii pentru femeile care sufera de cancer si urmeaza chimioterapie, deoarece medicatia si terapia cu radiatii pot ingreuna succesul conceptiei, pot altera functiile ovarelor si incetini productia de ovule.

Expertii citati de BBC ne arata ca acest proces de crioconservare incepe cu un tratament hormonal injectabil pentru accelerarea ovulatiei si maturarea mai multor ovule. In clipa cand in urma analizelor si monitorizarii ecografice, se obtine maturarea optima, ovulele sunt recoltate prin punctie ovariana, sub control ecografic.

Trebuie spus ca aceasta punctie ovariana se realizeaza sub anestezie locala si poate dura sub un sfert de ora. In acest fel, ovocitele obtinute in urma recoltarii sunt depozitate in azot lichid la -196 grade Celsius pentru o perioada indelungata, pana in momentul cand cuplul sau femeia in cauza vrea sa conceapa un copil.

In clipa cand se va lua decizia nasterii unui copil, ovocitele vor fi scoase de la conservare si fertilizate in vitro in laborator cu spermatozoizii partenerului. Imediat dupa ce ovulul este fecundat, acesta va fi inseminat artificial prin tehnici recomandate de medic in functie de particularitatile medicale individuale ale persoanei de sex feminin.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care este varsta indicata pentru ca o femeie sa isi poata conserva ovocitele?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!