Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce trebuie sa consumi ca sa ai sanse mai mari sa devii mama0 Comments

Publicat in:


Pentru tinerele femei care vor sa devina mame in curand, expertii sunt de parere ca o cura bogata in avocado si in ulei virgin de masline le poate majora mult sansele de procreare pe cale normala.

Savantii din Marea Britanie de la Universitatea Oxford sustin ca aceasta dieta poate chiar tripla aceste sanse in cazul unei fertilizari in vitro. Expertii au reusit sa monitorizeze regimul alimen­tar a circa 150 de femei, care au varsta intre 27 si 40 de ani, care apelasera la fertilizarea in vitro.

Dieta pentru a ramane insarcinata

Dieta pentru a ramane insarcinata

Cercetatorii spun ca femeile care consumau foarte frec­vent avocado si ulei de masline au devenit in proportie mult mai mare mame, fata de alte reprezentante ale sexului frumos, care nu includeau in dieta acest aliment.

Nutritionistii spun ca alimentele care fac parte din asa-numita dieta mediteraneana – pestele, uleiul de masline presat la rece, nucile si semintele crude majoreaza mult sansele de a ramane insarcinata si de a duce sarcina la termen.

Pe de alta parte, dieta bogata in grasimi saturate – unt, carne rosie, alimente prajite – iti diminueaza mult din sansa de a deveni mama, chiar si atunci cand apelezi la tehnica fertilizarii in vitro.

Ceaiul are efect benefic asupra fertilitatii, deoarece majoreaza cu circa 27% sansele femeilor de a naste!

Nu numai avocado iti majoreaza sansele sa devii insarcinata, ci si ceaiul pe care il bei zilnic. De exemplu, o echipa de savanti de la Universitatea din Boston, SUA a urmarit modul in care mai bauturile cu cofeina, cum ar fi ceaiul si cafeaua influenteaza fertilitatea femeilor. Expertii au monitorizat 3.600 de femei cu o varsta medie de 28 de ani care incercau sa aduca pe lume copii.

Acestia au tras concluzia ca ceaiul are efect benefic asupra fertilitatii, deoarece majoreaza cu circa 27% sansele femeilor de a aduce pe lume copii. Totusi, ar trebui ca femeile in cauza sa consume in mod frecvent ceai, cam cate doua sau trei cesti pe zi.

Expertii spun ca femeile din cadrul studiului au avut parte de o stare de fertilitatea mai mare decat cea a femeilor care nu aveau obiceiul sa bea ceai.

„Ceaiul contine o cantitate mare de antioxidanti, care sunt benefici atat pentru femei, cat si pentru barbati”, spune expertul Elizabeth Hatch, coordonatorul studiului. Pe de alta parte, savantii nu au observat nicio imbunatatire a sanselor de concepere in cazul femeilor care aveau obiceiul sa bea cafea.

Trebuie spus ca aceasta constatare este surprinzatoare in conditiile in care un studiu publicat anul trecut sustinea ca excesul de cafea poate diminua in mod semnificativ sansele unei femei de a ramane insarcinata. Referitor la bauturi ca coca-cola, expertii spun ca acestea diminueaza sansele unei sarcini cu circa 20%, daca femeia le consuma de cel putin doua ori pe zi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce trebuie sa consumi ca sa ai sanse mai mari sa devii mama

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!