Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile uleiurilor esentiale pentru protectia pielii tale0 Comments

Publicat in:


Multe persoane sunt afectate de eczeme, care pot sa se manifeste oriunde pe suprafata corpului, insa deseori se intalnesc pe brate, picioare, genunchi, coate, obraji si frunte. Medicii dermatologi sustin ca acestea se manifesta prin roseata, inflamatie, iritatie, uscarea si chiar sangerarea pielii.

In lumea medicala, exista o multime de creme cu compusi pe baza de steroizi, care ajuta in tratarea eczemei, insa de obicei, aceasta revine si chiar mai puternica decat inainte. In cazul in care va aflati in cautarea unui tratament naturist, puteti apela la uleiurile naturale.

Iata cateva uleiuri esentiale care ajuta in tratarea eczemei

Ulei lavanda

Ulei lavanda

Uleiul de lavanda

Uleiul de lavanda este un bun antibacterian, antiseptic, antifungic, calmant, precum si antiinflamator. Acest ulei are capacitatea de a preveni sau diminua cicatriciile la nivelul pielii. Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai bune uleiuri in tratarea bolilor de piele si poate fi folosit in siguranta nediluat, pe suprafete mici. Aplicati de cateva ori pe zi, pana la vindecare.

Ulei din arborele de ceai

Un alt ulei bun in astfel de situatii este cel provenit de la arborele de ceai. Tea tree oil reprezinta un ulei antiseptic, antiviral si cu proprietati antiinflamatori ce ajuta la vindecarea pielii.

Uleiul de tamaie

Uleiul de tamaie are si el beneficii antiinflamatorii, insa luat in combinatie cu alte uleiuri, creste proprietatile acestor uleiuri. Uleiul de cimbru poseda proprietati antibacteriene, antivirale, este antifungic ai antioxidant.

Uleiul de imortele

Uleiul de imortele este foarte eficient in tratarea inflamatiilor, mancarimilor si a durerii si ofera un bun suport pentru reintinerirea pielii. Un alt tip de ulei foarte util in tratarea eczemelor este uleiul de musetel, ideal pentru calmarea mancarimii in zonele uscate si pentru reducerea inflamatiilor.

Uleiul din lemn

Care2.com scrie ca si uleiul din lemn de cedru este eficient in tratarea pielii inflamate in eczema seboreica. In plus, vindeca infectiile si regleaza productia de sebum.

Uleiurile se folosesc in tratamentul eczemei prin bai calmante si comprese reci. In cazul efectuarii unor bai calmante, este bine sa amestecati in apa de baie cate 2 picaturi de musetel, cimbru si lavanda sau orice alta combinatie pe placul vostru.

Este necesar sa stiti ca uleiurile trebuie puse dupa ce s-a umplut cada pentru a evita evaporare, iar usa sa fie inchisa. Stati in apa 20-30 de minunte. Pentru un efect de hidratare se dilueaza uleiurile esentiale intr-un ulei purtator inainte de a le adauga in cada. In cazul unor comprese reci, intr-un litru de apa rece adaugati 2 picaturi musetel si cate una de lavanda si imortele. Trebuie sa inmuiati o bucata de tifon si aplicati pe zonele afectate.

Este foarte util sa folositi si un spray cu lavanda. In acest sens, seva combina o cana cu distilata si 10-15 picaturi de ulei esential de lavanda. Este bine sa puneti lichidul intr-un recipient cu pulverizator si agitati inainte de utilizare. Acest tip de ulei are capacitatea de a racori si calma senzatia de mancarime.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Beneficiile uleiurilor esentiale pentru protectia pielii tale

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!