Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este bine sa le dai copiilor vitamine si minerale?0 Comments

Publicat in:


In momentul in care copii nu au pofta de mancare, multi dintre parinti vor incerca sa le furnizeze diferite combinatii de vitamine si minerale. Medicii atrag atentia asupra faptului ca nu aceasta reprezinta solutia, ba chiar ca cei mici se pot intoxica.

Astazi, multi micuti au parte de lipsa poftei de mancare, iar unii dintre parinti vor sa rezolve aceasta problema apeland la combinatii de vitamine si minerale. Nu este, insa o idee buna, avertizeaza specialistii.

Suplimente cu vitamine pentru copii

Suplimente cu vitamine pentru copii

Pe de alta parte, dintre toate vitaminele de sinteza, preparatele ce contin vitaminele D sau A pot conduce la intoxicatii, relateaza portalul Health24.com.

Expertii atrag atentia asupra faptului ca unul din semnele intoxicatiei este lipsa poftei de mancare, De pilda, in loc sa-i dati copilului doua picaturi, ii dati opt, iar apoi veti observa ca nu mai mananca.

Potrivit sursei citate, intoxicatia cu vitamina D provoaca leziuni la nivelul rinichilor, iar copil va avea nevoie de internare intr-o sectie de toxicologie, mai precizeaza medicul. Vitamina A are, de asemenea, potential periculos atunci cand este administrata in doze mari, luate din medicamente.

O alimentatie sanatoasa inseamna o alimentatie diversa si bazata pe mancare

Suplimentele alimentare cu vitamine si minerale se iau doar la recomandarea medicului specialist, iar cantitatea recomandata de acesta trebuie respectata cu strictete.

Trebuie spus ca o alimentatie sanatoasa inseamna o alimentatie diversa si bazata pe mancare, nu pe suplimentele nutritive.

Expertii ne anunta ca nu este necesar sa ne propunem noi sa devenim oameni de stiinta si nici nutritionisti. Mancarea prezenta in natura este construita echilibrat, iar ceea ce luam dintr-o tableta va fi intotdeuna inferioara ca eficienta.

Ce rol au vitaminele?

Vitamina A joaca un rol important in vedere (participand la formarea imaginii la nivelul retinei), in pastrarea integritatii tesuturilor epiteliale de la nivelul pielii si mucoaselor organismului, in apararea impotriva infectiilor si in procesele de crestere si dezvoltare.

Vitamina D regleaza circuitul calciului si fosforului in organism, fiind extrem de importanta pentru sanatatea osoasa. Vitamina E are functie de antioxidant, protejand unele substante din structura membranelor celulare contra distrugerii determinate de compusii cu actiune oxidanta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este bine sa le dai copiilor vitamine si minerale?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!