Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este bine sa le dai copiilor vitamine si minerale?0 Comments

Publicat in:


Table of Contents

Vitamina K are drept rol principal interventia in sinteza la nivelul ficatului a unora dintre factorii implicati in coagularea sangelui, dar se pare ca este implicata si in procesul de fixare a calciului la nivelul oaselor.

Vitaminele hidrosolubile

Vitamina B1 sau tiamina este implicata in conducerea informatiei prin fibra nervoasa si in diverse reactii chimice care duc la indeplinire transformarea glucidelor in organism si utilizarea lor pentru producerea de energie. Vitaminele B2 sau riboflavina si B3 (vitamina PP, niacina) participa si ele la diverse reactii chimice de tip oxidare-reducere ce servesc la prelucrarea in organism a proteinelor, lipidelor si glucidelor.

Suplimente cu vitamine pentru copii

Suplimente cu vitamine pentru copii

Vitamina B5 are si ea rol in apararea impotriva infectiilor si este o prezenta practic constanta in toate caile metabolice majore ale organismului, fiind parte componenta a unei molecule care se afla la intersectia acestora, denumita acetilcoenzima A, iar vitamina B6 si vitamina H sau biotina sunt si ele implicate in multiple reactii chimice ce se desfasoara continuu in corpul uman.

Vitamina B12 (ciancobalamina) si acidul folic sunt esentiale in desfasurarea normala a proceselor metabolice care participa la formarea hemului si a lanturilor de ADN si proteine.

Vitamina C sau acidul ascorbic participa si ea la coordonarea a numeroase functii metabolice, la apararea antiinfectioasa si la sinteza colagenului, ajuta la absorbtia fierului si are rol de aparare a structurilor organismului impotriva agentilor oxidanti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este bine sa le dai copiilor vitamine si minerale?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!