Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce se poate intampla cu sanatatea micutilor care sunt nascuti de mame supraponderale0 Comments

Publicat in:


O cercetare realizata in Marea Britanie arata faptul ca reprezentantele sexului frumos obeze sau supraponderale care raman gravide prezinta un risc mult mai mare de a avea copii care sufera de astm sau respiratie suieratoare.

Astm

Astm

Cat de mare este riscul?

Potrivit BBC, riscul este de circa 20-30% fata de femeile care au o greutate normala inainte de a ramane insarcinate. Doctorul Marjo Riitta Jarvelin de la Colegiul Imperial din Londra, autorul studiului a afirmat ca s-a observat existenta unei relatii intre cresterea greutatii gravidei si a riscului de a dezvolta simptomele astmului.

Expertul spune ca cu cat o femeie are o greutate mai mare, cu atat riscul de a naste un copil care va dezvolta astm bronsic sau respiratie suieratoare creste.

Conform acestuia, copiii femeilor obeze care prezinta un istoric de alergie prezinta si ei un risc destul de mare de a avea respiratie suieratoare.

BBC mai arata ca savantii din Marea Britanie inca nu pot sa arate faptul ca obezitatea cauzeaza simptome respiratorii in randul adolescentilor dar sustin ca aceasta poate fi responsabila pentru cresterea cazurilor de astm.

Unul din 10 dintre adolescentii nascuti de mame obeze are probleme cu respiratia!

Mai multe cercetari efectuate anterior au sugerat ca bebelusii mamelor supraponderale sunt expusi la nivele ridicate a unor factori proinflamatori in uter care pot influenta riscul de a dezvolta astm.

Pe de alta parte, un ultim studiu publicat in Jurnalul de Epidemiologie si Sanatatea Comunitatii a implicat aproximativ 7000 de copii cu varsta intre 15 si 16 ani din nordul Finlandei. In cadrul testelor, mamele acestora au trebuit sa raspunda la niste intrebari legate de stilul de viata, statutul social si nivelul de educatie in primele 12 luni de sarcina.

Savantii au analizat si datele cu privire la greutatea si inaltimea acestora inainte de a ramane insarcinate. Cercetarea a indicat faptul ca numai unul din 10 adolescenti prezenta respiratie suieratoare si unul din cinci a prezentat afectiunea intr-un anumit moment al vietii lor.

In mod suplimentar, circa 6 procente dintre acestia au prezentat astm in mod curent, in timp ce 12% au avut astm intr-o anumita perioada.

Expertii britanici au mai aratat ca femeile supraponderale nu numai ca se expun ele unui risc de a dezvolta aceste afectiuni, ci ii expun si pe copiii lor nenascuti si cel mai probabil si pe nepotii lor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce se poate intampla cu sanatatea micutilor care sunt nascuti de mame supraponderale

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!