Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se trateaza gingiile inflamate la copii0 Comments

Publicat in:


Exista situatii in viata unui micut in care acesta se va confrunta in copilarie cu gingiile inflamate. Medicii sustin ca acestea pot de fapt sa anunte eruptia unei masele, insa mai probabil este vorba de stomatita sau chiar gingivita.

In aceasta afectiune nu prea exista medicamente care sa faca stomatita sa treaca, insa analgezicele de pilda il pot ajuta pe micut sase simta suficient de confortabil cat sa poata bea si manca.

Gingivita la copii

Gingivita la copii

Ce trebuie evitat?

Intr-o astfel de situatie este bine sa fie evitata sarea sau lichidele acide, sucul de portocale, dar si bauturile care contin mult zahar. Mai mult, laptele si orice alte alimente moi reprezinta solutiile care permit pastrarea unui nivel optim de hidratare, aspect ce este foarte important pentru copilul cu stomatita.

Daca doriti sa evitati ca micutul vostru sa atinga zonele sensibile din gura, copii mai mari ar putea utiliza un pai atunci cand beau un lichid.

Masajul gingiilor

Exista cateva metode care si-au demonstrat in timp eficacitatea in cazul gingiilor inflamate la copii.
Trebuie spus ca aplicarea prin masaj direct pe gingie a gelurilor de calmare locala, in cazul eruptiei maselutelor, dar nu si in cazul stomatitei, poate sa functioneze.

Utilizarea inelelor speciale de „rontait” are un efect vasoconstrictor asupra gingiilor inflamate si dureroase, actionand ca un anestezic rapid. Trebuie sa mai stiti ca si masajul corpului, cu miscari delicate, va calma temporar agitatia copilasului.

In timpul noptii sau de fiecare data cand durerile sunt foarte mari, ii poti da copilului paracetamol sau ibuprofen sirop, iar asta trebuie sa se faca in dozele indicate pentru varsta sa.

De asemenea, trebuie spus ca serul fiziologic, pe care l-ai folosit cu succes pentru secretiile nazale, poate fi utilizat pentru masarea locului dureros si la fel si glicerina boraxata cu anestezina.

Este bine sa iti culci copilasul care astfel de probleme cu capul usor mai ridicat decat corpul, iar in acest fel vei putea sa eviti intensificarea durerilor, care pot fi mai mari in pozitia culcat, din cauza presiunii sanguine mai crescute.

Medicii ne atrag atentia ca gingiile inflamate la cei mici pot sa anunte, in anumite situatii, si alte afectiuni. Deseori, se poate intampla ca stomatita sa fie o afectiune usoara, cauzata de virusurile care sunt raspunzatoare si de raceli ori gripe.

Cu toate acestea, rar se intampla ca stomatita si gingivita sa fie de fapt semnele timpurii ale unei boli grave, precum leucemia. Tot in cazuri rare, copiii al caror sistem imunitar nu functioneaza bine dezvolta stomatita, mai scrie sursa citata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se trateaza gingiile inflamate la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!