Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce ar trebui sa manance cei mici unt in fiecare zi?0 Comments

Publicat in:


La o fiinta umana, creierul sau este alcatuit din 60% grasime, iar creierul copiilor are nevoie de grasimi cum sunt colesterolul si grasimile saturate, care sa asigure materia prima pentru o dezvoltare corespunzatoare.

Potrivit datelor publicate de Health24.com, untul reprezinta o grasime benefica copiilor, mai ales cand vine vorba despre primii doi ani de viata. Totusi, trebuie sa manifestati atentie daca sunteti parinti, deoarece nu orice unt este bun.

Untul la copii

Untul la copii

Nutritionistii sunt de parere ca untul sanatos trebuie sa fie crud sau nepasteurizat, facut din lapte care sa fie provenit de la animale sanatoase.

Acest lapte nu ar trebui sa contina hormoni si antibiotice asa cum se intampla in productia industriala a lactatelor. Trebuie sa stiti ca va puteti face rost de un unt sanatos de la fermieri, din piete cu produse traditionale locale, tarani de incredere. Il puteti face de asemenea in casa.

Untul este considerat un produs sanatos deoarece contine cea mai usor de asimilat forma a vitaminei A, necesara pentru sanatatea tiroidei si a glandelor suprarenale, contine acid lauric, care intareste sistemul imunitar si lecitina, substanta foarte importanta pentru metabolismul colesterolului.

Pentru un copil, dar si pentru un adult untul inseamna o sursa de energie rapida

Untul mai are in compozitia sa mai multi antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi si reprezinta o sursa foarte buna pentru vitamina E si K. Expertii ne atrag atentia ca untul trebuie sa fie consumat deoarece reprezinta o sursa importanta de seleniu si contine acid linoleic conjugat.

Rolul acestuia este acela de a actiona puternic impotriva cancerului, faciliteaza dezvoltarea muschilor si intareste sistemul imunitar. Untul mai contine si vitamina D, substanta foarte importanta pentru absorbtia calciului.

De asemenea, el poate sa ofere protectie contra cariilor dentare si este in acelasi timp o sursa de iod in cea mai usor absorbabila forma a sa. Pentru un copil, dar si pentru un adult untul inseamna de fapt o sursa de energie rapida si nu se depune in teuturile adipoase ale corpului.

Health24.com scrie ca colesterolul care se gaseste in unt este esential pentru dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la copii. In plus, acesta contine acid arahidonic ce joaca un rol important in functia creierului si este un component vital al membranelor celulei si concomitent protejeaza impotriva infectiilor gastrointestinale mai ales la copii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce ar trebui sa manance cei mici unt in fiecare zi?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!