Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Pretravaliul0 Comments

Publicat in:
Etichete:cronometrarea contractiilor, pretravaliu, pretravaliul, pretravaliul fals, real, sarcina

In aceasta etapa, numita pretravaliu, contractiile sunt neregulate ca frecventa, durata si intensitate.

Cronometrarea contractiilor

Cand incepe o contractie, la nivel abdominal se simte o intarire ce creste progresiv ca intensitate, culminand cu un varf, urmat apoi de o descrestere progresiva pana la relaxarea completa (a se vedea mai sus in schema). Progresiv, contractiile vor deveni mai regulate, cu o intensitate mai mare si o durata mai lunga.

Pretravaliul

Pretravaliul

Senzatiile asociate contractiilor uterine pot varia de la o senzatie de crampe usoare, ca la menstruatie, la disconfort lombar sau la presiune la nivel pubian sau inghinal.

Aceste senzatii descrise nu sunt singurele posibile si nu vor fi resimtite neaparat de toate gravidele. Scopul enumerarii lor este acela de a oferi gravidelor cateva repere pentru a diminua frica de necunoscut.

In timp ce colul se sterge, devine si mai moale si dintr-o pozitie posterioara ajunge intr-o pozitie centrala (in ax cu vaginul).

Este posibil ca in aceasta perioada sa se elimine filamente de mucus din dopul gelatinos, filamente amestecate cu sange. Aceasta este dovada modificarii colului, ceea ce face parte din procesul normal al nasterii.

Gravidele trebuie sa fie informate si linistite in privinta acestor semne. Timpul stergerii colului poate dura ore si acest lucru poate fi frustrant pentru gravida neinformata. In aceasta etapa este recomandat sa nu se iasa din rutina zilnica, cu atat mai mult sa se evite plecarea timpurie spre spital, unde perceptia ca timpul trece mai greu se va accentua.

Cum distingem un pretravaliu real de unul fals?

Pentru a distinge un pretravaliu de un travaliu fals (episod de cateva ore de contractii in ultimele saptamani de sarcina, ce are drept scop pregatirea colului pentru nastere) gravida poate face o baie placuta si relaxanta, prin care musculatura uterina se poate relaxa si care poate opri activitatea contractiilor (ceea ce se intampa in cazul travaliului fals).




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Pretravaliul

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!