Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce inseamna alimentatie echilibrata?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, alimentatie echilibrata, alimente, apa, aport, consum

Alimentatia echilibrata este importanta in general, dar in sarcina este de doua ori mai importanta pentru ca atat excesul, cat si deficitul de nutrienti pot influenta negativ evolutia fatului si pe cea a mamei.

In trecut, lumea credea ca alimentatia in timpul sarcinii inseamna „mancare pentru doi”. In zilele noastre, cercetatorii au descoperit ca alimentatia in sarcina este o chestiune mai mult de calitate decat de cantitate.

IMPORTANT!
Calitatea alimentatiei este mai importanta decat cantitatea.

Ce inseamna alimentatie echilibrata?

Alimentatia echilibrata reprezinta alimentatia care asigura aportul alimentar corespunzator consumului realizat de organism. Teoretic, este o ecuatie de egalitate foarte simpla intre aport si consum. Aportul provine din ingestia de alimente si de lichide, iar consumul din activitatea fizica depusa si metabolismul bazal.

Alimentatie echilibrata

Alimentatie echilibrata

Aportul alimentar

Aportul inseamna CANTITATEA TOTALA DE ENERGIE CARE PROVINE DIN ALIMENTATIE. Aportul depinde de Cantitatea de macronutrienti din alimente.

Aportul alimentar se refera, deci, la nutrienti. Nutrientii reprezinta totalitatea substantelor continute in alimente, substante ce furnizeaza componentele si energia necesara organismului.

Citeste articolul despre nutrienti!

Consumul de alimente

Consumul inseamna CANTITATEA TOTALA DE ENERGIE CONSUMATA PRIN METABOLISM BAZAL + ACTIVITATE FIZICA si depinde de greutatea persoanei si de tipul de activitate fizica prestata.

IMPORTANT!
La fiecare masa, trebuie sa asiguram varietatea alimentatiei, adica sa mancam putin din fiecare grupa alimentara. Daca sunt probleme de digestie, este mai bine sa se fractioneze cantitatea din trei mese in cinci (mese mai mici dar mai frecvente).

Apa

Desi alimente sunt in general considerate doar componentele solide ale alimentatiei, apa nu trebuie omisa in orice organizare de dieta, deoarece ea este un constituent principal al organismului uman, dar inegal distribuit in interiorul corpului: procentul de apa din tesutul muscular si organele parenchimatoase este mai mare decat cel din tesutul adipos si osos.

La adultii tineri, sanatosi, de sex masculin, apa reprezinta aproximativ 60% din greutatea corporala, o cantitate mult mai mare decat restul componentelor: 18% proteine, 7% minerale si 15% lipide.

La adultii tineri, sanatosi, de sex feminin apa reprezinta aproximativ 50% din greutate, deoarece cantitatea medie de tesut adipos este mai mare decat la barbati, iar cantitatea medie de tesut muscular este mai redusa.

Necesarul zilnic de aport de apa este de: 1,5-2 litri pe zi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce inseamna alimentatie echilibrata?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!