Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Bronsiolita0 Comments

Publicat in:
Etichete:bronsiolita, cauze, ce este bronsiolita, despre, remedii, simptome, transmitere, tratament

Ce este bronsiolita?

Bronsiolita este o boala frecventa a cailor respiratorii, cauzata de o infectie care afecteaza bronhiile mici, cai de transport al aerului in plamani, numite si bronsiole. Cand acestea se inflameaza, se umfla si se umplu cu mucus, ingreunand respiratia.

Bronsiolita la copii

Bronsiolita la copii

Particularitati bronsiolita

Cel mai adesea afecteaza bebelusii si copiii mici, deoarece micile lor cai respiratorii se pot bloca mai usor decat ale copiilor mai mari sau ale adultilor.

De obicei, apare in primii doi ani de viata, varsta cea mai frecventa la care apare fiind intre 3 si 6 luni.Apare mai frecvent la sexul masculin, la copiii care nu au fost alaptati si la cei care traiesc in conditii de aglomeratie.

Faptul ca merg la cresa si expunerea la fumul de tigara sunt factori care pot mari si ei posibilitatea ca bebelusul sa faca bronsiolita.

Cat de grava este bronsiolita?

Desi adesea este o boala usoara, unii bebelusi risca sa faca o forma mai grava, care necesita spitalizare. Situatiile care maresc riscul unei bronsiolite severe includ prematuritatea, boli anterioare cronice ale inimii sau ale plamanilor si un sistem imunitar slabit din cauza bolilor sau a medicamentelor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Bronsiolita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!