Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum sa colectati corect laptele matern?0 Comments

Publicat in:
Etichete:colectarea laptelui matern, hrana viitoare, lapte de mama, lapte matern, mulgere

Table of Contents

De multe ori, cand sanul este umflat, este nevoie sa fie golit cu mana. Acest lapte poate fi pastrat la frigider si poate deveni o masa pentru copil cand mama sa va lipsi.

Mulgerea pentru alaptare viitoare

Mulgerea pentru alaptare viitoare

O tactica utila si practica pentru mama care lucreaza sau care, pentru orice alt motiv, este nevoita sa lipseasca, este sa invete sa scoate laptele cu mana sau cu un dispozitiv special, daca acest lucru o ajuta mai bine.

Tehnica

  • Este recomandat sa incercati pentru prima data sa scoateti laptele cu mana dimineata, cand sanii sunt plini, ca sa fie va fie mai usor.
  • Sterilizati tot ce aveti nevoie: un bol, un biberon, o pompa.
  • Incepeti cu sanul cel mai plin.
  • Masati cu toata palma dumneavoastra, pornind de la baza spre mamelon, cu miscari usoare ciclice si fara a presa intens glanda mamara. Acest lucru va va ajuta sa va relaxati si va facilita curgerea laptelui.
  • Repetati aproximativ de zece ori miscarile ciclice, avand grija sa acoperiti toata suprafata sanului.
  • Cu degetul mare si aratatorul presati usor, si ferm, de mai multe ori regiunea mamelonara.
  • Pentru ca laptele sa curga, presati cu degetele mari si degetul aratator, impingand totodata catre interior, si lateral. Mutati iarasi degetele in cerc, astfel incat toate punctele areolei mamare sa fie presate si sa fie golite toate canalele galactofore situate in spatele ei.

In aceasta etapa puteti sa folositi un dispozitiv de pompare in loc sa eliberati laptele cu mana. Aplicati deschiderea sa care are forma de palnie pe san, si aveti grija sa preseze regiunea mamelonara. Tragand pistonul scoateti laptele din san.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum sa colectati corect laptele matern?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!