Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Paracetamolul este periculos pentru bebelusi0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, paracetamol, periculos, riscuri

Un studiu realizat de cercetatori belgieni avertizeaza in privinta efectelor paracetamolului, care ar tripla riscurile de alergii la bebelusi.

Paracetamolul este periculos

Paracetamolul este periculos

Cercetarea, evocata marti de Francoise Smets, gastroeneterolog si hepatolog pediatric la clinica universitara St-Luc, pune in evidenta o crestere semnificativa a numarului de copii alergici in cazul in care au fost tratati cu paracetamol, unul din cele mai utilizate medicamente impotriva febrei si a durerilor, scrie RTV.NET.

Paracetamolul este prezent in numeroase medicamente. Cercetatoarea a observat 300 de copii timp de cinci ani, incercand sa afle ce provoaca riscul de aparitie a alergiilor la bebelusi.

O tanara de doar 20 de ani din Marea Britanie a murit dupa ce a luat in plus doua pastile pentru a scapa de durerile care o chinuiau. Ea tocmai suferise o interventie chirurgicala la sani.

Desiree Phillips, mama unui copil de doar cateva luni, a fost operata pentru a i se extirpa cateva tumori benigne aparute la sani, informeaza Adevarul, conform The Telegraph. Dupa operatie, medicii i-au prescris, pentru a-i calma durerile postoperatorii, antibiotic si paracetamol.

Familia acesteia crede ca fata a murit, pentru ca a luat cateva pastile in plus, pentru a-si calma durerile care o chinuiau. Dupa ce a inghitit pastilele, la cateva ore, Desiree a fost dusa de urgenta la spital. Diagnosticul stabilit de medici a fost de insuficienta hepatica. Pentru ca starea sa s-a agravat i s-a facut un transplant de ficat, operatie ce nu a reusit insa. In scurt timp, tanara a murit.

„Nu inteleg cum doua pastile de paracetamol in plus i-au distrus ficatul. Daca aceste medicamente sunt atat de periculoase, ar trebui sa aiba o eticheta cu o atentionare, asa cum tigarile sunt inscriptionate”, au fost declaratiile bunicului fetei.

Cauza decesului sau nu a fost confirmata in mod oficial de catre medici.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Paracetamolul este periculos pentru bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!