Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului0 Comments

Publicat in:
Etichete:cosmetice pentru copii, crema, cum se schimba scutecele, iritatie, iritatii, schimbarea scutecelor

Table of Contents

Cand este momentul sa schimbati scutecul, pregatiti toate cele necesare si aveti grija sa fie camera calda si fara curenti de aer. Stergeti copilul dumneavoastra bine inainte de fiecare schimbare, chiar si cand scutecul nu este murdarit si pielea sa pare uscata.

Cum se schimba scutecele

Cum se schimba scutecele

Folosind apa calduta indepartati toate murdariile, avand grija in special la pliurile pielii. Sa curatati intotdeauna copilul dumneavoastra dinspre fata spre spate astfel incat sa nu fie transferati microbi la organele sale genitale. O solutie si mai eficienta pentru curatarea pielii copilului dumneavoastra sunt servetelele pentru sugari.

Copilul dumneavoastra este acum gata sa primeasca un scutec curat si uscat. Dupa ce veti alege marimea corecta a scutecului, deschideti si asezati-l sub copilul dumneavoastra, astfel incat benzile adezive sa fie situate la dreapta si la stanga taliei sale.

Ridicati partea anterioara a scutecului intre piciorusele sale, cu degetele dumneavoastra scoateti spre exterior elasticele laterale din jurul picioruselor sale si apoi aduceti benzile peste partea anterioara a scutecului si lipiti-le drept.

Bineinteles, daca copilul nu se simte confortabil, lipiti din nou benzile intr-un alt loc. Daca copilul dumneavoastra este baietel, nu uitati sa asezati penisul in jos. in acest fel evitati scurgerile pe langa scutec si infectiile vezicii urinare.

Este posibil ca copilul sa aiba nevoie de putin timp pana sa se familiarizeze cu procedura de schimbare a scutecului. Ajutati-I cu acest lucru. Data viitoare cand va trebui sa il schimbati, oferiti-i un masaj scurt. in acest fel toata procedura va deveni mai distractiva si amuzanta. Dupa ce terminati, jucati-va cu copilul dumneavoastra, pentru ca intr-adevar cand este curat si uscat, este fericit!

Iritatii si arsuri

Urina poate produce amoniac, care provoaca arsuri sau iritatii ale pielii si in final disconfortul copilului dumneavoastra. Amoniacul continut de urina arde pielea copilului, daca vine mult timp in contact cu ea, iar scaunele, sursa de bacterii, provoaca iritatii si eriteme, daca nu se indeparteaza imediat.

Aceasta este cauza principala pentru care 4 din 5 sugari sufera de iritatii ale pielii. Deoarece bacteriile se inmultesc in special inmediu alcalin, asa cum sunt scaunele sugarului care este hranit cu lapte artificial, acesti copii sunt mai predispusi la iritatii.

Aveti grija sa curatati si sa spalati bine copilul, sa controlati si sa schimbati scutecul sau frecvent. De multe ori, se recomanda si utilizarea de creme speciale farmaceutice, recomandate de pediatru.

Arsurile simple trec de obicei dupa 3 zile. Daca problema persista sau copilul prezinta eriteme, cosuri, bube sau alt tip de dermatite, este necesara parerea si asistenta pediatrului dumneavoastra.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sfaturi pentru schimbarea corecta si in siguranta a scutecului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!