Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce iaurtul este recomandat pentru alimentatia copiilor?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:alimentatie, copii, copil, diversificare, iaurt, proprietati

Alimentatia copilului

Alimentatia copiilor trebuie sa fie diversificata si sa contina toti nutrientii esentiali, cum ar fi calciul, acizii grasi esentiali, fierul, magneziul, potasiul, vitaminele A, C, D, E sau zinc, al caror deficit poate causa probleme in crestere si sanatate.

Iaurt pentru copii

Iaurt pentru copii

Toti acesti nutrienti le asigura celor mici o dezvoltare sanatoasa si armonioasa.

Copiilor nu trebuie sa le lipseasca din alimentatie produsele lactate, o sursa esentiala de calciu si proteine, care contin si cantitati utile de fosfor, potasiu, vitamina D, B2 si B12.

Iaurtul reprezinta o alegere inspirata in acest sens, pentru ca poate fi incorporat in alimentatia copilului in mai multe moduri.

In ce moment ar trebui sa introducem iaurtul in alimentatia copiilor

Iaurtul simplu poate fi introdus in alimentatia copiilor de la varste de 6 – 8 luni, la prima diversificare a alimentatiei.

Specialistii in nutritie recomanda insa sa ii alegi copilului tau iaurtul potrivit, si anume unul care sa contina grasimi, facut din lapte integral (3,5% – 4% grasime), nu un iaurt fara grasimi sau cu o cantitate de grasimi scazuta. Pentru bebelusi iaurtul recomandat este cel simplu, fara nici un fel de adaosuri si fara zahar.

Daca copilul se plictiseste de iaurtul simplu, poti apela la diverse tertipuri pentru a-l face sa consume acest aliment. Il poti incorpora in diverse prajituri care ii plac, il poti amesteca cu mirodenii si condimente sau il poti folosi cu success in locul maionezei si al altor dressing-uri in salate.

Poti adauga iaurt in piureurile de legume si in ciorbele care se consuma de obicei cu smantana, in locul acesteia. Daca ii pregatesti shake-uri din fructe la blender sau inghetate, poti folosi iaurt in loc de frisca sau smantana.

Iaurtul este usor de digerat

Iaurtul este un aliment usor de digerat care contribuie la mentinerea unei flore intestinale sanatoase, datorita culturilor de bacterii vii pe care le contine. Aceste bacterii vii din iaurt transforma o parte din lactoza (zaharul din lapte) in acid lactic, astfel ca si copiii care au sensibilitate la lactoza pot consuma iaurt pentru a-si completa aportul zilnic necesar de calciu.

Alimentele cu probiotice contin bacterii vii care contribuie la echilibrul florei bacteriene din intestin si sunt benefice pentru sanatate. Flora intestinala este gardianul sanatatii si este important sa avem grija de ea, mai ales cand administram copilului antibiotice.

Mai multe cercetari au indicat faptul ca probioticele previn anumite infectii cu agenti patogeni care cauzeaza diaree. Intr-un studiu din 2005 efectuat pe 200 de bebelusi cu varste intre 4 si 10 luni, cercetatorii le-au administrat acestora probiotice pe o perioada de 12 saptamani.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce iaurtul este recomandat pentru alimentatia copiilor?

Un comentariu

  1. sorin

    De ce nu spuneti nimic si despre ingredientele iaurtului. De exemplu in SUA reclama la Danone a fost interzisa acum cativa ani. La noi …
    Cate sunt naturale? Cate din sortimentele existente pe piata le-ati da copiilor sau nepotilor vostri?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!