Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce sa faci daca pe puiul tau il inteapa o albina sau o viespe?0 Comments

Publicat in:
Etichete:albina, ce sa faci, copil, intepatura, piscatura, sfaturi, viespe

Vara este unul dintre cele mai iubite anotimpuri de la noi si se apropie cu pasi repezi. E vremea concediilor pentru adulti, iar copiii sunt in vacanta. Un singur lucru ne umbreste bucuria: prezenta insectelor. Iar cele mai periculoase dintre acestea sunt albinele si, bineinteles, viespile.

Cei care au fost intepati isi amintesc cu groaza intamplarea pe care n-ar vrea s-o repete niciodata. Copii insa sufera mult mai mult in cazul in care au fost intepati de o albina sau viespe. Si cu toate ca astfel de evenimente sunt destul de rare este bine de stiut care sunt pasi ce trebuie urmati.

Intepatura de albina copil

Intepatura de albina copil

Trei din patru adulti nu stiu cum sa reactioneze in cazul in care au fost intepati. Faptul este ingrijorator mai ales in cazul persoanelor cu copii care pot intra in soc anafilactic in urma intepaturilor. Daca micutul tau a fost ranit de o astfel de insecta, in primul ar trebui sa ceri sfatul unui medic si in acelasi timp, sa-l calmezi pe copil si sa astepti sosirea ambulantei, daca este cazul.

Iata, pe scurt, care sunt primele masuri in care micutul vostru a fost atacat de o albina sau viespe:

1. Inainte de orice trebuie sa stiti ca in cazul in care albina este vinovata in urma sa va ramane agatat de piele acul impreuna cu saculetul de venin. Incercati sa-l scoateti din piele cat de repede puteti. (Viespea, in schimb, nu ramane fara ac, astfel ca ar putea intepa de mai multe ori).

2. Spalati repede locul ranit cu apa si sapun. Repetati procesul de 2-3 pe zi pana cand rana s-a vindecat.

3.Timp de cateva minute aplicati o punga de gheata asupra locului sensibil.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce sa faci daca pe puiul tau il inteapa o albina sau o viespe?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!