Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tusea la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:diagnostic, remedii, remediu, simptome, tratament, tuse, tusea, tusea la copii

Tusea este un act reflex al organismului, ce are rolul de a curata caile respiratorii superioare. In principiu, orice copil tuseste ocazional, insa tusea recurenta, dificultatea de respiratie cauzata de tuse sau tusea purulenta cu secretii care prezinta urme de sange necesita o evaluare medicala.

Tusea la copii

Tusea la copii

O tuse umeda, cu expectoratie, suna altfel decat o tuse seaca. De altfel, pentru medic este foarte important tipul de tuse, pentru a putea pune un diagnostic corect.

Ce este tusea?

Tusea este un act reflex al organismului, ce are rolul de a curata caile respiratorii superioare. Ea poate aparea ca o consecinta a multor afectiuni – de la infectii pulmonare sau ale sinusurilor pana la inhalarea accidentala a unor obiecte straine (cum ar fi resturi de mancare sau jucarii mici).

Tusea poate fi, de asemenea, simptomul unei afectiuni pulmonare nesemnificative, dar si al uneia rare, cum ar fi malformatiile anatomice.

In principiu, orice copil tuseste ocazional, insa tusea recurenta, dificultatea de respiratie cauzata de tuse sau tusea purulenta cu secretii care prezinta urme de sange necesita o evaluare medicala. O tuse umeda, cu expectoratie, suna altfel decat o tuse seaca.

De altfel, pentru medic este foarte important tipul de tuse, pentru a putea pune un diagnostic corect. Simptomele tusei sunt catalogate in genere ca fiind acute (cele care dureaza mai putin de patru saptamani) sau cronice (cele care dureaza mai mult de patru saptamani).

Cauzele tusei la copii

Avand in vedere ca tusea poate fi asociata cu o gama larga de afectiuni, cauzele ei pot fi grupate si ele in mai multe categorii. Printre acestea se numara:

Infectiile

Raceala este cea mai comuna cauza a tusei la copii (infectia cailor respiratorii superioare). In general, tusea apare ca efect al drenajului mucoasei nazale in gat, fapt ce stimuleaza centrul tusei, creand reflexul de tuse.

Majoritatea copiilor cu varste sub 8 ani nu isi pot sulfa nasul singuri, ceea ce face ca tusea sa apara mai des decat la copiii mai mari. In general, mucusul este inghitit dupa tuse si in timpul somnului. Tusea este uneori atat de puternica, incat dupa inghitirea mucusului poate sa apara senzatia de voma.

Iritarea si umflarea zonei in care se afla corzile vocale, cauzata de o infectie virala, poate sa produca o tuse guturala, caracteristica, afectiunea numindu-se angina.Infectia sinusurilor este in general o complicatie a unei infectii a cailor respiratorii superioare si poate fi asociata cu secretii nazale purulente (verzui sau galbene), care pot aparea in regiunea fetei sau in fundul gatului, stimuland reflexul de tuse.Infectiile cailor respiratorii inferioare (cele care se produc in cavitatea toracica) includ afectiuni virale (precum pneumonia sau bronsitele) sau cause bacteriene (pneumonia, pertussis etc.)




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tusea la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!