Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Intoleranta la lactoza0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, bebelusi, ce sa faci, dureri, intoleranta la lactoza, lactate, simptome

Intoleranta la lactoza

Laptele este alimentul de baza in primul an de viata al copilasului tau. Ai observat si tu ca cel mic sufera cand il pui in patut dupa fiecare alaptare sau ca se simte rau de fiecare data cand consuma produse lactate? Este posibil sa aiba intoleranta la lactoza. Noi ti-am pregatit cateva informatii care te vor ajuta sa recunosti semnele acestei afectiuni si sa-l ajuti pe cel mic.

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea organismului de a digera zaharurile naturale din lapte. Acest lucru inseamna ca organismul nu poate produce indeajuns de multa lactaza, enzima necesara pentru a digera lactoza, zaharul din lapte sau din alte produse lactate. Aceste probleme nu sunt deloc confortabile pentru bebelus, dar, in general, sunt lipsite de pericol.

Un copilas se naste mai rar cu intoleranta la lactoza si acest lucru se intampla daca ambii parinti transmit copilului gena pentru acest tip de intoleranta. Intoleranta la lactoza a prematurilor este, insa, o problema destul de des intalnita. Prematurii nu pot produce intotdeauna cantitati adecvate de lactaza pentru o perioada de timp, pana cand se maturizeaza lactoza din intestinul lor. Acest lucru se intampla pentru ca nivelul de lactaza creste in mod normal la un copil in perioada de sfarsit a celui de-al treilea trimestru de sarcina.

Simptomele intolerantei la lactoza

Dintre simptomele intolerantei la lactoza, cele mai frecvente sunt:

– copilul are diaree cronica (miros acid, consistenta spumoasa)

– manifesta crampe abdominale, balonari sau gaze timp de 30 de minute pana la 2 ore dupa ce suge la san ori mananca produse precum branzica sau iaurtul

– se simte rau de fiecare data cand consuma mancaruri care contin chiar si o cantitate mica de lactoza.

Cu toate acestea, exista si situatii in care copilul manifesta doar alergie la unul din tipurile de lapte. Astfel ca, daca micutul tau dezvolta o iritatie uscata care il mananca sau mancarime si umflarea fetei, a buzelor sau a gurii de fiecare data cand consuma produse lactate, este posibil sa fie alergic la una dintre proteinele laptelui de vaca. Alte simptome ale acestui tip de alergie sunt aparitia de „blande”, ochi umezi si nasuc care curge.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Intoleranta la lactoza

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!