Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Importanta comunicarii cu copilul dvs.0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelus, comunicare, comunicarea, copil, importanta comunicarii, nou-nascut

„Sunt aici, copilul meu, si am grija de tine”.

In fiecare moment cu copilul, vi se ofera ocazia sa intariti legatura dumneavoastra cu el. Vorbiti-i. Mimati sunetele sau strambaturile sale. Aveti grija sa fiti expresivi. Copilul invata din miscarile si expresiile dumneavoastra cand vorbiti. Explicati-i ce veti face exact cand il ingrijiti. „Hai sa punem bluza de corp curata… Mai intai o manuta…”

Comunicarea cu copilul

Comunicarea cu copilul

Poate parea amuzant cand vorbiti cu un nou nascut, dar comunicarea cu el chiar din primul moment cladeste baze solide de colaborare intre parinte si copil si intareste sociabilitatea si increderea sa in sine.

Cercetarile efectuate la adolescente care au devenit mame si au avut copii dificili si incapatanati au aratat ca acestea doar isi indeplineau obligatiile, isi schimbau si hraneau copiii fara sa le vorbeasca. in continuare, cu ajutorul consilierilor specialisti, aceste mame tinere au invatat sa comunice cu copilul sau prescolarul in timp ce aveau grija de el. in cateva saptamani, copiii incapatanati si mofturosi au inceput sa colaboreze. in loc sa dea cu piciorul, ajutau prin miscarile lor imbracarea. Moftul si plansul au devenit ras si placere.

Mangaierea, dragostea si tandretea din partea parintilor sau a celor care au grija de nou nascut joaca un rol semnificativ pentru dezvoltarea corecta a creierului, astfel incat copilul sa se dezvolte intr-o entitate sociala, capabil de socializare cu prieteni si sa administreze cu succes relatiile sale interpersonale.

IMPORTANT!
Lucrurile capata denumirile lor prin repetarea frecventa a cuvintelor corespunzatoare. Astfel, copilul cunoaste obiectele vietii cotidiene (lingura, pantof etc), partile corpului (mana,nas), procedurile familiare (plimbare, masa, somn) si notiunile de baza (inauntru /afara, sus/jos).

Introduceti cartea devreme in viata sa. Ii va imbogati vocabularul pe masura ce veti denumi impreuna imaginile si va ajuta copilul in mod special sa se concentreze. Cartile cu animalute entuziasmeaza micutii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Importanta comunicarii cu copilul dvs.

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!