Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Refuzul unui aliment vazut prima oara de copil si ce trebuie sa faceti0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatia copilului, refuzul unui aliment, respingerea unui aliment, sfaturi

Dupa varsta de un an devin tot mai pregnante preferintele si fobiile alimentare ale copilului, intre acestea se observa si „neofobia alimentara” (respingerea unui aliment prezentat prima oara). Adesea insa alimentul refuzat initial va fi acceptat cand ii va fi oferit din nou, dupa cateva zile sau saptamani.

Refuzul unui aliment nou

Refuzul unui aliment nou

Se recomanda sa i se ofere cu regularitate alimente noi (sau preparate in modalitati noi), desi copiii prefera de obicei alimentele pe care le cunosc, la aceasta varsta nefiind prea interesati sa incerce alimente noi. Faptul ca sensibilitatea lor gustativa este subiectul unor importante fluctuatii impune oferirea repetata a noului aliment (subliniind ca acesta place celorlalti membri ai familiei), sansele de a fi acceptat sporind pe masura ce acesta ii devine mai familiar. Noul aliment ii va fi oferit in cantitate mica, lasand copilul sa mai ceara.

Daca se incadreaza in principiile generale ale nutritiei optime, preferintele sau fobiile alimentare ale copilului de peste un an vor fi respectate. Tendinta sa de a autoselecta alimentele primite este acceptabila atata vreme cat i se ofera o larga varietate de alimente de calitate.

In cazul refuzului constant al unei grupe alimentare de baza (de exemplu laptele sau cerealele) se vor incerca intai alternativele (branzeturi, iaurt, paine etc.). Persistenta refuzului poate ridica suspiciunea unui eventual proces alergic. in acest caz se va consulta medicul.

Intre 12-24 de luni copilul necesita aproximativ 1,000 kcal. pe zi (circa 900 la 12 luni si 1000 la 24 de luni), repartizate de obicei in trei mese principale si doua gustari.

Durata optima a mesei este de circa 15-20 de minute.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Refuzul unui aliment vazut prima oara de copil si ce trebuie sa faceti

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!