Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Depresia barbatilor poate determina probleme si in cazul copiilor0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, copii, depresie, studiu, SUA

In cazul in care un barbat este afectat de depresie, acest lucru ii afecteaza negativ pe copiii sai, acestia putand avea probleme de comportament si dezvolta, la randul lor, afectiuni emotionale.

In SUA, cifrele sunt ingrijoratoare. De exemplu, unul din zece adulti este afectat de depresie.

Tata depresiv

Tata depresiv

Majoritatea studiilor efectuate pena acum s-au concentrat asupra femeilor care au copii si sufera de depresie.

O cercetare publicata in revista „Pediatrics” arata faptul ca tatii isi influenteaza negativ copiii atunci cand au aceasta afectiune.

Descendentii acetsora au probleme emotionale si au tendinta de a se izola. In cadrul studiului au fost analizati nu mai putin de 22.000 de copii cu varsta intre 5 si 17 ani si parintii acestora.

Concluzia specialistilor este aceea ca 11% dintre copiii ai caror tati au simptome de depresie au si ei probleme emotionale sau de comportament.

In plus, oamenii de stiinta au observat ca micutii ai caror parinti nu au probleme cu depresia formeaza doar 6% din totalul celor care au probleme emotionale.

„Cred ca tatii sunt subestimati in privinta influentei asupra familiilor si copiilor lor”, spune doctorul Michael Weitzman, autorul studiului.

Daca mama este cea care are depresie, atunci procentul copiilor cu probleme emotionale urca la 19%, el fiind de 25% in cazul copiilor cu ambii parinti aflati in aceasta situatie delicata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Depresia barbatilor poate determina probleme si in cazul copiilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!