Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectele ceaiului de anason0 Comments

Publicat in:
Etichete:alaptare, anason, baie, beneficii, ceai, efect carminativ, lapte, proprietati, ulei volativ

Una dintre plantele care are numeroase calitati terapeutice se numeste anason. De la aceasta planta pot fi folosite bulbul, frunzele, fructele si radacinile.

Anasonul are efecte terapeutice in tratarea sau ameliorarea afectiunilor aparatului digestiv, dar si a asteniilor, migrenelor, reumatismului sau tusei.

Anason - beneficii

Anason - beneficii

Fructele anasonului sunt foarte apreciate ca si condimente, fiind utilizate la prepararea dulciurilor sau a bauturilor. Potrivit nutritionistilor, anasonul reprezinta un bun stabilizator si regulator al pancreasului, avand si proprietati antispastice si carminative.

Anasonul stimuleaza pofta de mancare

Stimuleaza pofta de mancare, regleaza activitatea intestinala si are succes in combaterea viermilor intestinali.

Majoreaza cantitatea de lapte

Trebuie sa stiti ca ceaiul de anason este foarte bun pentru ca majoreaza cantitatea de lapte la femeile care alapteaza si are un efect carminativ, adica ajuta la eliminarea gazelor din stomac.

Ca sa va preparati o infuzie, trebuie sa adaugati o jumatate de lingurita cu fructe la un sfert de litru de apa. Ceaiul se bea caldut, chiar inainte de masa.

Baia cu ulei volatil de anason, buna pentru reumatism

Anasonul poate fi folosit sub forma de infuzie si in combaterea colicilor la sugari, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca se utilizeaza numai cateva ore pentru ca devine toxic.

Proprietatile uleiului esential de anason sunt antiinflamatorii, el fiind un excelent remediu pentru durerile musculare, osteoarticulare si in afectiunile reumatismale.

O alta metoda pentru a folosi uleiul de anason reprezinta baia, prin faptul ca porii se dilata, permitand patrunderea acestuia in tegumente. Daca vreti sa il folositi la baie, trebuie sa puneti sase picaturi de ulei in doua-trei linguri cu lapte nedegresat sau doua linguri cu ulei de baza, apoi se toarna in cada si se amesteca bine.

Baia va dura pana la 20 de minute, insa trebuie sa adaugati uleiul inainte de a intra in cada, ca sa nu se evapore. Aceasta planta are in continut vitamina B1si B2, vitamina C, calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier si uleiuri volatile.

Important!

Potrivit expertilor, ceaiul de anason se bea in doar cateva ore, altfel devine toxic. Depasirea dozelor la prepararea ceaiurilor sau infuziilor si consumarea lor prelungita pot produce efecte adverse nedorite, care se manifesta prin nervozitate, insomnii si ameteli.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Efectele ceaiului de anason

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!