Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de periculos este fluorul din pasta de dinti?0 Comments

Publicat in:
Etichete:apa, fluor, pasta de dinti, pericol, savanti, SUA

Peste 60 % din apa potabila consumata in SUA este fluorurata, insa expertii sutin ca oamenii stiu prea putine aspecte despre efectele ingerarii de fluoruri, din apa potabila, dar si din utilizarea pastelor de dinti care contin fluor.

Efectele fluorului

Efectele fluorului

Exista cercetari care au fost realizate in America si care indica faptul ca fluorurarea nu are efectele scontate in combatarea cariilor dentare, insa determina in unele cazuri malformatii congenitale, distruge oasele si sistemul nervos.

Potrivit datelor unei cercetari realizate de Universitatea din San Franisco, care au comparat sanatatea dintilor locuitorilor din doua orase americane, Los Angeles si San Francisco, nu a fost descoperita nicio diferenta intre acestia.

Expertii spun ca acest aspect este uimitor, daca tinem cont de faptul ca in orasul american San Francisco apa potabila era deja flurorata, pe cand in Los Angeles, nu se foloseste o astfel de substanta in apa potabila.

Mai multe studii realizate incepand cu anii ‘90 in SUA au aratat faptul ca exista o conexiune stransa intre consumul de apa flurorata si fracturile osoase.

De pilda, cercetarile realizate in cadrul Programului National de Toxicologie american, au indicat faptul ca se constata o majorare a cazurilor de osteosarcom, afectiune asemanaqtoare cu cancerul care ataca oasele.

Aceste aspecte au fost observate de savantii din SUA la persoanele care ingereaza frecvent fluoruri, fie din apa potabila, fie prin intermediul pastei de dinti.

Medicul Ian Packington, toxicolog din cadrul Asociatiei Nationale pentru Apa Pura din SUA, a realizat mai multe cercetari si a descoperit ca in zonele in care s-a realizat fluorurarea apei, numarul micutilor nascuti morti este cu 25 de procente mai mare decat in regiunile in care apa nu este fluorurata.

Un alt studiu, apartinand Departamentul de Stat al Sanatatii din SUA, a evidentiat faptul ca in regiunile americane care au apa fluorurata numarul de persoane bolnave de sindromul Down este cu circa 30% mai mare decat in zonele in care apa nu este fluorurata.

Alt savant, dr. Albert Schatz, a realizat studii asemanatoare pe cuprinsul statelor din America de Sud si a constatat ca in zonele in care apa este fluorurata, numarul cazurilor de mortalitate infantila si malformatii congenitale a crescut in ultimul deceniu.

Potrivit studiului realizat de expertul mentionat, flurorarea apei nu determina niciun efect asupra dintilor. In plus, fluorul are intr-adevar efect asupra danturii, numai in cazul in care va actiona la nivelul smaltului dintilor.

Specialistii sustin ca efectele secundare ale consumului de fluoruri sunt periculoase.

Acestia au exemplificat cu cazurile din anumite industrii, precum cea prelucratoare de aluminiu sau cea care produce fertilizatori pentru agricutlura, care genereaza mari cantitati de fluoruri in urma activitatii lor.

Exista specialisti care sunt de parere ca aceste substante sunt niste poluanti foarte importanti, iar companiile nu au voie sa deverseze decat cantitati limitate.

Atentie la pasta de dinti pe care o foloseste copilul dvs. si, mai ales, la inghitirea acesteia!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de periculos este fluorul din pasta de dinti?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!