Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se pot trata alergiile alimentare?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alergii alimentare, antihistamice, medici, migrene, reactii, tratament

Medicii sustin ca alergiile alimentare reprezinta de fapt niste reactii ale corpului uman la anumite alimente.

De pilda, multe alimente pot declansa alergii alimentare, insa majoritatea acestor reactii sunt determinate de anumite tipuri de:

  • nuci,
  • alune,
  • lapte,
  • oua,
  • grau si
  • soia.
Alergiile alimentare la copii

Alergiile alimentare la copii

Expertii sustin ca reactiile alergice la alimente pot fi severe, iar unele dintre acestea pot sa faca probleme inca din copilarie. Acestea reactii alergice sunt mult mai frecvente la micutii ai caror parinti au avut si ei alergii alimentare sau astm alergic.

Micutii care au reactii de acest fel sunt alergici la alergenii intalniti des in alimente precum oua, lapte, alune si soia.

Afectiuni cauzate de alergiile alimentare

Exista si cazuri in care alergiile alimentare sunt considerate a fi motivul pentru care se manifesta anumite afectiuni, sustin medicii.

Printre aceste afectiuni se afla oboseala cronica, artrita si depresia, care apar la copii. In alte cazuri, unele reactii la alimente nu sunt reactii alergice. Expertii ofera drept exemplu situatia cand intoleranta pentru anumite alimente este diferita de alergii mai ales prin faptul ca nu implica sistemul imunitar.

De pilda, la unele persoane, aditivii din alimente ar putea sa determine un tip de reactie care seamana cu una alergica. Specialistii spun ca acestea pot produce simptome precum astm si eruptii cutanate.

De asemenea, trebuie spus ca anumite alimente precum branza si ciocolata, ar putea sa determine la anumite persoane migrene sau dureri de cap puternice.

Primul simptom

Medicii spun ca in cazul sugarilor, primul simptom al unei alergii alimentare poate fi o eruptie cutanata. Aceasta eruptie poate fi o eczema sau chiar urticarie si poate veni insotita de stari de greata, voma si diaree.

Expertii atrag atentia ca in cazul adultilor, reactiile alergice determina prurit la nivelul cavitatii bucale, urticarie, eczema si chiar astm.

Exista persoane la care alergiile la alimente se manifesta numai dupa ce acestia fac miscare si sport in mod intens, la cateva minute dupa ce au mancat un anume aliment.

Tratament

Medicii sustin ca cei care au anumite alergii alimentare trebuie sa renunte la consumul tuturor alimentelor care declanseaza alergia. De asemenea, expertii sunt de parere ca antihistaminicele sunt foarte folositoare numai pentru ameliorarea urticariei si edemului.

In plus, trebuie spus ca persoanele la care se manifesta alergii alimentare severe au la ei mai tot timpul antihistaminice, pe care le iau imediat ce reactia alergica se declanseaza.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se pot trata alergiile alimentare?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!