Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Inseminarea intrauterina0 Comments

Publicat in:
Etichete:cat costa, cum se face, inseminare intrauterina, inseminarea artificiala, iui

Plasarea spermatozoizilor

Procesul IUI implica inserarea unui cateter foarte subtire, flexibil, prin colul uterin, prin care sunt injectati in uter spermatozoizii pregatiti. Cele mai multe femei considera procesul IUI relativ nedureros, asemanator cu un examen Papanicolau. Pot exista ulterior unele crampe, dar adesea au legatura cu ovulatia mai degraba decat IUI. Cateterul nu se simte in general, deoarece cervixul este deja usor deschis pentru ovulatie.

Inseminarea artificiala

Inseminarea artificiala


Ti se vor da instructiuni cu cat timp inainte si dupa trebuie sa te abtii de la a face sex si ce perioada de repaus este necesara dupa IUI.

Cand ar trebui facuta?

Ideal, o IUI ar trebui efectuata in intervalul de 6 ore de dinainte si de dupa ovulatie (pentru infertilitatea de tip masculin unii medici considera ca este mai bine dupa momentul ovulatiei) cu spermatozoizii in asteptarea ovulului. Cand programarea se bazeaza pe injectii cu hCG, IUI se efectueaza de obicei cu 24-48 de ore mai tarziu. De obicei, programarea pentru o singura IUI se face la aproximativ 36 de ore dupa injectia cu hCG. Daca sunt programate 2 IUI, acestea sunt spatiate de obicei la cel putin 12 ore distanta, intre 24 si 48 de ore dupa injectia cu hCG.

Daca nu se utilizeaza medicamente, atunci medicul va programa IUI pe baza nivelului LH-ului (hormon luteinizant) natural. in acest caz, o singura IUI la 36 de ore este normala, dar se efectueaza destul de des si la 24 de ore.

Indicatii

IUI poate ajuta in ciclurile cu Clomid, in care mucusul cervical este o problema si IUI creste sansele de succes ale ciclurilor injectabile, fara sa depinda de cantitatea de spermatozoizi. Are logica incercarea IUI daca tu nu esti sterila si nu ai avut succes pe cale naturala.

Eficacitate si costuri

Rata de succes este cuprinsa intre 6 si 26% per ciclu. Rata mai scazuta apare in cazul unui singur folicul, in timp ce foliculii multipli au o rata de succes de pana la 26%. Costurile pentru procedurile actuale de inseminare singure pot fi destul de ridicate, unele clinici sfatuindu-te sa faci 2 inseminari per ciclu.

Factori care pot influenta succesul IUI

Inseminarea intrauterina inseamna mai mult decat simpla efectuare a inseminarii artificiale. O varietate de factori pot influenta succesul unui ciclu IUI. O parte sunt prezentati mai jos.

Programarea

Programarea este esentiala cand este vorba de IUI. Odata ce ovulul a fost eliberat de la nivelul ovarului, el poate fi fertilizat doar in urmatoarele 24 de ore. Aceasta inseamna ca inseminarea trebuie sa coincida cu ovulatia femeii. Femeile care au un ciclu natural, cel mai probabil vor folosi niste kituri pentru prezicerea ovulatiei, ce detecteaza cresterea nivelului LH–ului, ce are loc cu putin timp inainte de ovulatie. Oricum aceste teste ne pot arata ca ovulatia este iminenta, nu si cand va avea loc cu exactitate. In alte cazuri momentul ovulatiei poate fi prezis mai sigur daca se folosesc medicamente pentru fertilitate, ce necesita o monitorizare mai detaliata a ovarelor si hormonilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Inseminarea intrauterina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!