Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu stiai despre sanatatea urechilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete:experti, oase, sanatate, timpan, urechi, zbor

In momentul cand nu ai vreo durere in zona urechilor si cand auzul este bun, abia daca acorzi atentie acestor parti ale corpului. Insa asta nu inseamna ca nu ar trebui sa stii cat mai multe despre urechi si sanatatea lor.

Betisoare urechi

Betisoare urechi

Iata cateva lucruri esentiale despre acestea, pe care cel mai probabil nu le stii:

Betisoarele pentru urechi sunt periculoase

Cu toate ca foarte multe persoane folosesc aceste betisoare pentru curatarea urechilor, ele sunt periculoase, pe de o parte pentru ca pot impinge ceara si mai spre interior, iar pe de alta pentru ca pot vatama timpanul.

Prin urmare, utilizeaza aceste obiecte cu mare atentie si mai mult pe partea exterioara a urechii. In cantitati normale, ceara nu cauzeaza probleme.

Scopul cerii nu este cunoscut

Medicii afirma ca nu stiu cu exactitate de ce avem ceara in urechi, dar, in general, se crede ca aceasta face parte dintr-un proces de auto-curatare. Daca ajuta la echilibrarea PH-ului sau are proprietati antibacteriene, nu se stie insa sigur.

In plus, nu este cunoscut nici motivul pentru care unii oameni au extrem de putina ceara, iar altii au foarte multa.

Cu toate acestea, se stie clar ca are cateva scopuri practice: este otravitoare pentru micile vietuitoare care ar putea intra in ureche si impiedica particulele de praf si mizerie sa patrunda in urechea interna.

Ce fel de oase are urechea ta? Cele mai mici din corp!

Cele trei oase din urechea mijlocie, numite popular ciocanul, nicovala si scarita, sunt cele mai mici oase din corpul uman. Insa, desi mici, acestea sunt destul de rezistente, iar deteriorarile la nivelul lor pot fi destul de serioase – pot fi dislocate sau chiar rupte.

In cazul in care se rup pot fi reparate chirurgical sau inlocuite cu o proteza.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce nu stiai despre sanatatea urechilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!