Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Mortalitatea prematura pe glob a crescut. Afla motivele0 Comments

Publicat in:
Etichete:fumat, mortalitate, obezitate, prematur, tutun, valoare

In lumea moderna, exista o multitudine de factori care pot determina moartea prematura a unei persoane, plecand de la stilul de viata si de alimentatie a individiului si pana la locul in care traieste, poluarea si stresul care poate fi provocat de un job. Cei care monitorizeaza sanatatea populatiei si-au stabilit ca obiectiv reducerea cu 25 la suta a acestor decese pana in 2025.

Moarte prematura

Moarte prematura

Expertii sunt de parere ca in acest mod vor fi salvate 37 de milioane de vieti in urmatorii 15 ani.

Potrivit Time.com, Adunarea generala a Natiunilor Unite si-a stabilit drept scop diminuarea cu o treime a populatiei care fumeaza. Aceasta tinta va fi atinsa pana in anul 2025. In statele dezvoltate ale lumii, savantii au identificat o reducere a procentului de fumatori in urma interzicerii furmatului in locurile publice si a cresterii accizelor la tigari.

Cercetarile recente au aratat faptul ca daca se va consuma alcool in exces, asta poate conduce la aparitia unor tipuri de cancer sau de boli ale ficatului.

Expertii spun ca invatarea oamenilor in privinta riscurilor existente ca urmare a consumului excesiv de alcool a dat rezultate destul de bune in diminuarea acestui flagel.

Consumul de sare

Un alt motiv important pentru care oamenii isi pierd viata este consumul de sare in exces. Sarea poate determina cresterea presiunii arteriale si poate contribui la declansarea de atacuri cerebrale sau cardiace.

Oamenii consuma cu mult mai multa sare decat are corpul uman nevoie. De pilda, in SUA, un american consuma in medie cu 800 de mg mai multa sare pe zi decat considera expertii ca este necesar.

Alte cauze ale deceselor premature

Controlarea presiunii arteriale reprezinta un alt aspect de care ar trebui sa tina seama o persoana moderna, care si-a propus sa traiasca mai mult. Expertii ne avertizeaza ca o tensiune arteriala oscilanta poate provoca atacuri cerebrale sau boli de inima.

Acestia sustin ca optiunea pentru sport si dieta sunt cele mai eficiente modalitati de a reduce acest factor de risc.

In plus, un alt factor de mortalitate, diabetul poate creste riscul de boli de inima, de rinichi sau alte afectiuni care pot scurta durata de viata.

In urma efectuarii unor cercetari, savantii au aflat ca modificarile facute in stilul de viata, dietele mai sarace in zaharuri sau grasimi sau optiunea pentru activitati fizice pot fi la fel de eficiente ca medicamentele.

In intreaga lume, majorarea numarului cazurilor de obezitate este conectata in mod direct de consumul unor produse extrem de procesate si cu multe calorii.

In plus, stilul de viata sedentar majoreaza incidenta unor boli precum cele de inima, diabetul sau hipertensiunea arteriala la multi dintre oameni.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Mortalitatea prematura pe glob a crescut. Afla motivele

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!