Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de importanti sunt antioxidantii in pregatirea unei sarcini?0 Comments

Publicat in:
Etichete:antioxidanti, femei, hormoni, insarcinata, sarcina, vitamine

Multi oameni care au constatat ca nu sunt fertili incearca sa consume alimente, fructe si legume si sa isi majoreze astfel consumul de vitamine, antioxidanti si suplimente alimentare de origine naturala pentru a putea sa dea nastere unui mostenitor.

Expertii spun ca deseori, in urma unor analize, ca urmare a cresterii consumului de vitamine, se inregistreaza ameliorari ale spermogramelor, ale calitatii ovariene sau ale echilibrului hormonal.

Antioxidanti in sarcina

Antioxidanti in sarcina

Potrivit medicilor, o persoana care isi doreste sa isi sporeasca fertilitatea va trebui sa efectueze mai multe analize medicale hormonale, inainte de a consuma aceste suplimente si a observa ce fel de deficiente are in organism.

Antioxidantii reprezinta substantele care apara corpul de efectele nocive ale unor molecule denumite „radicali liberi”, care se acumuleaza in organism. Specialistii sustin ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli arteriale, cancer si altele. Organismul este expus la radicalii liberi prin acumularea de produse formate prin procese normale ale organismului, in cazul metabolizarii anumitor medicamente sau prin poluantii din mediul exterior.

Antioxidantii includ vitamine (vitamina A si E), minerale (seleniu) si flavine, care se gasesc in plante. Cele mai importante surse de antioxidanti sunt fructele si vegetalele. De pilda, flavinele se gasesc in fructe, vin rosu si in unele tipuri de ceai.

Trebuie spus ca primul Congres mondial despre fertilitate si terapii antioxidante a avut loc in orasul Lyon din Franta, in 2011. Ca urmare a acestei reuniuni stiintifice, expertii au constatat ca administrarea de substante antioxidante la barbati poate contribui la o reusita mai mare in cazul unui tratament de fertilizare in vitro.

Ce alimente trebuie sa manance o femeie insarcinata?

De asemenea, specialistii sunt de parere ca antioxidantii au capacitatea de a reduce efectele negative cauzate de stresul oxidativ asupra ADN-ului patern.

In plus, un tratament poate avea si mai mare reusita in cazul in care, dupa o terapie antioxidanta profitam in plus si de anumite tehnici moderne. Medicii apreciaza ca terapia antioxidanta ar trebui inceputa cu aproximativ 3-6 luni inainte de furnizarea spermei.

Mai mult, numeroase cercetari au indicat faptul ca impactul vitaminelor si al mineralelor asupra ovulatiei, calitatii ovocitelor si a prevenirii malformatiilor la embrioni este unul pozitiv.

De exemplu, deficienta de zinc la femeia insarcinata determina riscul dezvoltarii cu intarziere a embrionului. Prin urmare ar trebui sa mancati fructe de mare, ficat, carne, peste, galbenus de ou, cereale integrale.

Expertii spun ca femeia insarcinata trebuie sa-si dubleze aportul de fier. Pentru asta, ea ar trebui sa manance ficat de vitel, cacao, crustacee, stridii, peste, caise uscate, carne, carne de pasare, legume proaspete, oua sau ciocolata.

De asemenea, la o femeie insarcinata, magneziul este foarte important, prin urmare ea ar trebui sa se alimenteze cu orez integral, ciocolata neagra, linte, spanac, migdale, anumite ape minerale.

In plus, pentru a-si regla hormonii, femeia insarcinata trebuie sa manance nuci, cereale, grau integral, ananas, spanac, spaghete.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de importanti sunt antioxidantii in pregatirea unei sarcini?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!