Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de mult influenteaza pesticidele femeile insarcinate?0 Comments

Publicat in:
Etichete:autism, copii, femei, insarcinate, pesticide, studiu, SUA

Majoritatea expertilor au o parere foarte proasta despre utilizarea pesticidelor in agricultura. In urma unor cercetari s-a observat ca femeile insarcinate care traiesc langa fermele unde sunt utilizate pesticide au un risc cu 66% mai mare de a naste un copil autist. Cercetatorii de la Universitatea Davis din California au publicat studiul lor in revista Environmental Health Perspectives.

Pesticidele in sarcina

Pesticidele in sarcina

Savantii au examinat conexiunea dintre viata langa o astfel de zona in care se utilizeaza pesticide si cazurile de copii autisti. Deocamdata, nu este stabilita o relatie de cauzalitate intre aceste doua fenomene, insa perspectivele conduc in aceasta directie.

Potrivit expertilor, autismul reprezinta o afectiune care intarzie dezvoltarea copiilor si care afecteaza tot mai multi dintre acestia in America. De exemplu, in SUA, un copil din 68 sufera de in 2012, fata de un copil din 150 in cursul anului 2000.

Savantii au reusit sa compare informatiile despre folosirea pesticidelor in California cu adresele a 1.000 de persoane care au participat la un studiul despre familiile cu copii autisti.

Expertii spun ca au urmarit efectiv unde locuiau participantele la studiu in timpul sarcinii si in momentul nasterii.

Acestia au anuntat ca s-a observat ca mai multe tipuri de pesticide au fost utilizate mai frecvent in apropierea locuintelor in care copiii au dezvoltat autism sau au avut intarzieri in dezvoltare. Circa 30 % dintre participantii la studiu traiau la sub 1,75 kilometri de locul in care au fost utilizate pesticidele in cadrul agriculturii.

Pesticidele afecteaza creierul fatului

Savantii au mai descoperit ca riscul de autism este cu atat mai mare cu cat contactul cu pesticidele avea loc in al doilea si al treilea trimestru de sarcina. Potrivit specialistilor in acest domeniu, aceste substante chimice afecteaza mai ales creierul fatului.

Janie Shelton, coordonator al echipei de specialisti a anuntat ca acest studiu valideaza rezultatele unei cercetari anterioare, care a constatat ca exista o conexiune intre nasterea copiilor autisti si expunerea la produse chimice agricole in timpul sarcinii.

Expertul a atras atentia ca, desi este necesar ca sa fie stabilit daca anumite subgrupuri sunt mai sensibile la expunerea la pesticide decat altele, femeile insarcinate trebuie sa stie sa evite orice contact cu produsele chimice din agricultura.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de mult influenteaza pesticidele femeile insarcinate?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!