Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiul de flori de banutei, recomandat pentru tratarea migrenelor0 Comments

Publicat in:
Etichete:ceai, cura, experti, flori de banutei, intoxicatii, tinctura

Florile de banutei cresc in zonele de campie dar si in cele montane din tara noastra. Se mai numesc in popor si nasturasi sau paraluta. Expertii sustin ca florile de banutei se recomanda pentru ca stimuleaza activitatea rinichilor si au rolul de a elimina toxinele.

Flori de banutei tratament

Flori de banutei tratament

In plus, in perioada primaverii aceste flori se folosesc ca si detoxifiant. Ceaiul din flori de banutei este recomandat pentru tratarea unor intoxicatii. In acest caz se consuma circa un litru de ceai pe zi, timp de 12 zile la rand, pe stomacul gol, dimineata si seara.

In caz de insuficienta renala cronica, va trebui sa beti circa doua saptamani ceaiul recomandat mai sus, in care s-a pus si papadie proaspata. Profesionistii mai sustin ca aceste flori sunt recomandate pentru tratarea migrenelor si a reumatismului.

De asemenea, pentru litiaza renala cu urati, trebuie sa consumati acest ceai impreuna cu o lingurita de muguri sau cateva frunzulite proaspete de mesteacan.

In aceasta situatie, va trebui sa tineti o cura de circa 3 saptamani, context in care se vor consuma 2 litri pe zi de ceai, pe stomacul gol, dimineata si seara.

Specialistii mai afirma ca pulberea din flori uscate de banutei se poate folosi si impotriva cancerului de san. Pentru asta, aveti nevoie de patru parti flori de banutei, patru parti frunza de captalan, patru parti tataneasa, doua parti iarba de rachitan, o parte marul lupului, doua parti vasc de mar sau de brad. Aceste plante se utilizeaza sub forma de pulbere, doua lingurite de patru ori pe zi. In acest caz se va face o cura de circa 12-18 luni.

Cum se prepara ceaiul de flori de banutei?

In cazul in care vreti sa va preparati ceai de flori de banutei, va trebui sa le tocati cat mai marunt si sa le puneti la inmuiat in 500ml de apa timp de 4 ore, dupa care se filtreaza.

Amestecul care va rezulta se va pune deoparte, iar florile se oparesc cu inca jumatate de litru de apa clocotita, dupa care se acopera si se lasa sa se raceasca. Va trebui sa combinati cele doua extracte si sa obtineti in acest mod aroape un litru de ceai, care se va bea in trei reprize, pe stomacul gol pentru a-si putea face efectul.

Mai trebuie spus ca florile de banutei se utilizeaza in supe sau ca adaos in salatele de fructe. In plus, florile amestecate cu miere se folosesc intern mai ales pentru tratarea infectiilor din zona gatului si a arborelui bronsic.

Important!
Totusi, inainte de a consuma acest ceai, adresati-va unui medic fitoterapeut.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ceaiul de flori de banutei, recomandat pentru tratarea migrenelor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!