Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Laptele trebuie consumat cu moderatie de catre adultiUn comentariu

Publicat in:
Etichete:diabet, dieta, experti, lapte, nutritie, sange, zahar

Nutritionistii sustin ca in alimentatie, laptele este un aliment bogat in calciu, insa consumul in exces poate cauza probleme serioase de sanatate. Potrivit expertilor, este bine sa consumam lapte, mai ales ca acesta constituie o sursa excelenta de calciu, astfel incat este recomandata includerea acestuia in alimentatia din fiecare zi.

Consumul de lapte

Consumul de lapte

Totusi, nutritionistii trag un semnal de alarma si spun ca daca veti ajunge sa consumati lapte in exces, acest aspect poate determina aparitia unor probleme ale aparatului cardiovascular si celui renal.

De pilda, expertii ne anunta ca o cana de lapte contine 300 de mg de calciu. Consumul zilnic recomandat este de 1.000 de mg pe zi, aceasta fiind cantitatea maxima pe care o absorb oasele.

Conform nutritionistilor, in cazul consumului excesiv, organismul este supus unui risc de hipercalcemie, iar cei aflati in aceasta situatie se confrunta cu simptome precum greata, pierderea poftei de mancare, slabire musculara si dureri in oase.

Daca nu este tratata la timp, hipercalcemia poate determina aparitia ulcerului, hipertensiunii arteriale si a pietrelor la rinichi.

Laptele contine carbohidrati, care furnizeaza corpului uman energie si zahar in sange, asa ca celor care au diabet zaharat nu le este recomandat sa consume mai mult de o cana pe zi.

Trebuie spus ca laptele este bogat in calorii, fiecare cana cu lapte continand aproximativ 150 de calorii.

Expertii au remarcat ca unele persoane pot prezenta intoleranta la lactoza, manifestata prin tuse, mancarimi ale ochilor sau varsaturi la cel mult doua ore de la consumul laptelui.

De exemplu, in cazuri mai severe, alergia la lapte poate conduce inclusiv la un soc anafilactic, clipa in care persoana aflata in aceasta situatie are nevoie de ajutorul unui specialist.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Laptele trebuie consumat cu moderatie de catre adulti

Un comentariu

  1. Nu cred sa fie multi oameni care fac excess de lapte. 

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!