Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la eliminarea nitratilor din legume0 Comments

Publicat in:
Etichete:apa, ciuperci, eliminarea nitratilor, legume, maioneza, nitrati, pericole, vara

Vara reprezinta prin definitie un anotimp calduros, iar de cand cu schimbarile climei, aceasta perioada devine tot mai calduroasa. Caldura afecteaza nu numai oamenii, dar si produsele alimentare pe care le mananca acestia si felul in care acestea sunt depozitate.

Eliminarea nitratilor

Eliminarea nitratilor

De pilda, alimente consumate in timpul verii pot fi usor asociate cu riscul de a ne intoxica, mai ales ca pe canicula produsele se altereaza foarte rapid. De aceea, specialistii va recomanda ca in timpul verii sa tratati alimentele cu cea mai mare prudenta.

Sfaturi pentru prepararea ciupercilor

Vara este sezonul ciupercilor, care sunt folosite foarte des in bucatarie pentru diferite preparate.

Conform medicilor, toate ciupercile comestibile din padure, trebuie sa fie lasate timp de cateva ore in apa si mai apoi sa fie fierte. Daca vreti sa imbunatatiti asimilarea lor de catre corp, expertii in domeniu recomanda maruntirea ciupercilor.

Eliminarea nitratilor din legume

Legumele timpurii contin destui nitrati, ca urmare a felului in care au fost cultivate, pentru ca au fost tratate impotriva daunatorilor. Totusi, aceasta problema poate fi rezolvata prin spalarea lor din abundenta in bucatarie.

De pilda, expertii ne anunta ca circa 15 la suta din nitrati dispar la spalarea legumelor. De asemenea, in momentul in care aceste legume sunt taiate, pot fi lasate pentru un timp in apa rece.

Profesionistii in domeniu afirma ca prelucrarea termica elimina pina la 80 la suta din cantitatea de nitrati dintr-o leguma.

Maioneza

Maioneza reprezinta si ea un produs alimentar, des uzitat in perioada verii, pentru salate sau alte feluri de mancare apetisante. Amatorii acestui sos nu renunta la el nici in timpul verii, insa trebuie sa tina cont de faptul ca vara maioneza se deterioreaza rapid din cauza caldurii.

Nutritionistii sustin ca maioneza trebuie sa fie adaugata in salata imediat inainte de a o pune pe masa. Nu este recomandat sa fie pastrata, deoarece se deterioreaza, chiar si daca este pastrata intr-un frigider.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atentie la eliminarea nitratilor din legume

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!