Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti creste imunitatea organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimente, corp, imunitate, lactate, organism, probiotic, savanti, studiu

Imunitatea corpului uman este foarte importanta pentru evolutia organismului, spun medicii. Potrivit specialistilor, asta se intampla deoarece peste jumatate din sistemul imunitar se afla in zona tubului digestiv.

Acesta este de fapt sinonim cu o flora intestinala echilibrata. Si totusi, care este dieta cea mai buna pentru imbunatatatirea rezistentei intregului corp?

Cresterea imunitatii organismului

Cresterea imunitatii organismului

Expertii sustin ca circa 65-70% din sistemul imunitar se afla localizat la nivelul sistemului digestiv, iar aici gasim o micro-flora bacteriana care prezinta o deosebita importanta pentru rezistenta organismului.

In urma unor cercetari, s-a constatat ca dezechilibrul florei bacteriene determina o imunitate mai scazuta. Acest dezechilibru ar putea sa fie determinat de anumite tratamente incorecte cu antibiotice, dar si de consumarea unor anumite alimente, spun expertii de la Universitatea americana Harvard.

Bacterii bune

De pilda, oamenii de stiinta din SUA spun ca alimentele conservate cu chimicale si E-uri distrug neselectiv microorganismele din tractul gastro-intestinal al fiecarei persoane. Aceste alimente conservate au rolul de a distruge inclusiv bacteriile din colon, astfel incat ajung sa cauzeze un adevarat dezechilibru intre bacteriile patogene, cele rele si cele probiotice.

Acestea din urma sunt de fapt bacteriile bune, ne anunta specialistii americani.

Potrivit opiniei acestora, alimentele care joaca rolul de a intretine echilibrul florei intestinale sunt cele probiotice. Aceste alimente le gasim in majoritatea produselor lactate.

Bineinteles, nu trebuie sa consumam lapte tot timpul, ci cu destula moderatie. In plus, expertii ne avertizeaza ca ar fi necesar sa fie prevenita constipatia. Aceasta poate duce la intoxicarea corpului uman si la diminuarea imunitatii, sustin cercetatorii.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca alimentatia echilibrata, bogata in fructe si legume, reprezinta cea mai buna cale pentru a spori imunitatea organismului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum poti creste imunitatea organismului

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!