Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce efecte poate produce anestezia generala la cei mici?0 Comments

Publicat in:
Etichete:anestezie generala, cobai, copii, efecte, medici, micuti, SUA, teste

In urma unor studii recente, care au fost efectuate in SUA, in cadrul Universitatii California din Los Angeles s-a constatat faptul ca anestezia generala care se efectueaza inainte de varsta de un an poate avea efecte nocive asupra memoriei copilului.

Anestezia generala la copii

Anestezia generala la copii

In context, savantii din SUA au comparat capacitatea de memorare in cadrul a doua grupuri de 28 de copii cu varste de pana la 11 ani. La micutii din primul grup se stia ca fusesera supusi unei anestezii generale inainte de varsta de un an, iar membrii celui de-al doilea grup reprezentau grupul de control.

Copiilor le-a fost testata capacitatea de a-si aminti detalii si parti ale anumitor desene. Expertii au observat ca micutii nu erau diferiti prin prisma inteligentei, insa cei care au suportat o anestezie generala au obtinut scoruri mult mai mici decat ceilalti copii, din cel de-al doilea grup.

Una sau mai multe anestezii

Savantii nu au constatat diferente intre copiii care au suportat o singura anestezie si cei care au suportat mai multe anestezii inainte de a face varsta de un an.

Cercetatorii au mai intreprins un studiu complex in paralel, in cadrul caruia au fost supusi anesteziei mai multi cobai in prima saptamana de viata. S-a observat ca acestia nu puteau sa recunoasca la fel de bine mirosurile fata de cobaii care nu au fost anesteziati deloc.

Expertii sustin ca niciunul dintre cobai nu a avut parte de vreo trauma cerebrala, ceea ce demonstreaza ca anestezia este cea care se afla la originea pierderilor de memorie.

Inainte de efectuarea acestor cercetari, alte studii din trecut au aratat ca anestezia poate sa distruga anumite celule nervoase si afecteaza destul de mult functionarea sinapselor. Totusi, expertii considera ca este nevoie de mai multe teste, ca sa se poata afla exact, daca deficitul de memorie este reversibil la om.

Aceasta cercetare a fost publicata in revista medicala Neuropsychopharmacology, care face parte din grupul editorial Nature.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce efecte poate produce anestezia generala la cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!