Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum prevenim afectiunile de vara la cei mici?0 Comments

Publicat in:
Etichete:boala, copii, infectie, insolatie, micuti, otita, vara

In perioada anotimpului cald se pot manifesta foarte multe afectiuni care produc probleme asupra copiilor, mai ales ca acestia se afla in vacanta si uneori, nu sunt supravegheati cum trebuie de catre parinti sau profesori, daca se afla in vreo tabara scolara.

Afectiuni de vara la copii

Afectiuni de vara la copii

Faringita

Medicii sustin ca una dintre afectiunile des intalnite vara la cei mici este faringita streptococica. Aceasta se transmite foarte usor prin secretiile tractului respirator.

Potrivit expertilor, pentru a putea sa o preveniti cu succes, trebuie sa il invatati pe micut sa pastreze o igiena cat mai buna. Este recomandat ca atunci cand cel mic se imbolnaveste cu faringita streptococica, sa se schimbe periuta de dinti pentru a preintampina reimbolnavirea acestuia.

Otita externa

O alta afectiune des intalnita la copii in timpul verii este otita externa, care reprezinta de fapt o inflamatie a conductului auditiv extern sau a pavilionului auricular.

In aceasta situatie, cel mic are probleme, sufera de dureri in special, chiar si la atingerea pavilionului urechii. De asemenea, calitatea auzului sau se micsoreaza, iar zona poate secreta un lichid purulent, provenit din conductul auditiv extern.

Medicii spun ca aceasta afectiune se poate manifesta imediat dupa ce ati fost cu copilul la mare sau la strand, mai ales din cauza umezelii. Specialistii afirma ca de fapt umezeala macereaza pielea si determina inmultirea bacteriilor.

Cum recunoasteti aceasta afectiune? In cazul unei otite externe, starea generala este buna, fara febra sau frisoane, doar cu disconfortul local al celui mic.

Feriti copii de muscaturile insectelor!

Vara, multi copii au probleme cu pielea, datorita expunerii mai indelungate la factorii de mediu si la soare. De pilda, dermatita atopica, spun medicii, apare din cauza caldurii si a uscaciunii aerului, precum si din cauza substantelor chimice care sunt prezente in piscine sau la stranduri.

In aceasta situatie, veti putea observa cum la cel mic, pielea se irita, se umfla si apare senzatia de mancarime. Medicii recomanda ca si tratament o buna hidratare a pielii si cateva antihistaminice.

Tot in perioada anotimpului cald pot sa apara la copii numeroase infectii. Printre cauzele acestora se numara apa infestata, contaminarea alimentelor sau diferite muscaturi ale insectelor.

Trebuie sa ii feriti pe cei mici de astfel de probleme, mai ales ca muscaturile unor insecte pot sa determine aparitia unor boli mai grave: febra tifoida, icter, enterocolita, febra dengue.

Insolatia, prevenire si tratament

Cea mai des intalnita afectiune in randul copiilor in perioada calda a anului este insolatia, care se manifesta din cauza expunerii excesive la soare. Aceasta este insotita de stari de epuizare ale micutului, dureri de cap, ameteli, greata, tegumente palide si umede.

Medicii spun ca in cazul in care nu veti lua masuri cat mai rapid, micutul se poate confrunta cu anumite stari de confuzie, si chiar pierderea starii de constienta. Expertii ne avertizeaza ca insolatia reprezinta o urgenta medicala si poate pune viata copilului in pericol sau se poate solda cu complicatii serioase, daca nu se actioneaza prompt.

Pentru a trata aceasta afectiune, copilul se va muta intr-un spatiu racoros si se va dezbraca, in asa fel incat sa se expuna cat mai mult din corpul sau la aer. Corpul copilului se va racori cu apa nu foarte rece, care poate fi pulverizata pe corp sau aplicata cu ajutorul unui burete mai moale.

Medicii mai spun ca mai puteti aplica pachete de gheata pe abdomen, pe gat si la subsuoara, locuri unde vasele de sange mari se gasesc la suprafata tegumetului. In caz de necesitate chemati urgent ambulanta, pentru evitarea neplacerilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum prevenim afectiunile de vara la cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!