Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Animalele de companie pot cauza insomnie0 Comments

Publicat in:
Etichete:animale de companie, insomnie, specialisti, stres, SUA

Multi oameni au probleme cu somnul ca urmare a vieti stresante si trepidante din societatea actuala. Exista momente in care nici ora inaintata, nici nevoia ta de somn nu puteau sa te faca sa adormi. Cu cat te inversunai mai tare sa atipesti, cu atat mai tare realizezi ca esti treaz.

Animale de casa - insomnie

Animale de casa - insomnie

Expertii spun ca daca ai astfel de probleme, este bine sa eviti sa apelezi la sedative si calmante, deoarece acestea iti fac mai mult rau decat bine. Consecintele grave asupra starii de sanatate incep sa prinda teren, din cauza insomniei, asa ca trebuie neparat sa consultati un medic.

Specialistii spun ca si animalul tau de companie poate fi o sursa de alimentare pentru neodihna din timpul noptii. In acest sens, expertii clinicii Mayo din SUA sunt de parere ca tot mai multe persoane acuza probleme cu somnul si vin la doctor pentru ajutor de specialitate, scrie dailymail.co.uk.

Acestia au anuntat ca animalele de casa ii impiedica sa doarma normal. Astfel, in 2013, procentul celor obositi de animale, dornici de un tratament adecvat, era de aproximativ 10% fata de numai 1% in anul 2002.

Animalele de companie, surse de stres!

Autorul acestui studiu, dr. psihiatru Lois Krahn, a declarat ca in momentul in care oamenii devin iritati de comportamentul si de problemele medicale ale animalelor de companie, ar trebui cercetati de catre specialisti, in scopul gasirii unor modalitati care sa le optimizeze somnul.

Potrivit expertilor, recomandarile vizeaza investigatii amanuntite pentru gasirea celor mai potrivite cai de corectare a somnului. Medicul aminteste si de cazurile unor pacienti care aveau cate un papagal, care, in mod constant, isi trezeau stapanii la ore foarte matinale.

Specialistii mai sustin ca dificultatile cele mai mari le-au avut persoanele cu animale foarte rasfatate, precum si cele care detineau mai multe animale de companie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Animalele de companie pot cauza insomnie

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!