Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Omagul-albastru vindeca durerile de gat0 Comments

Publicat in:
Etichete:dureri de gat, experti, omagul albastru, otrava, urechi, vindecare

Omagul-albastru este o planta care a fost folosita in trecut pentru prepararea unor lichide despre care se credea ca au calitati iesite din comun, aproape supranaturale. O astfel de planta a fost utilizata de razbonici pentru a-si prepara o otrava speciala pentru varfurile sagetilor folosite in lupte sau la vanatoare.

Durerea in gat

Durerea in gat

Planta mai este cunoscuta si sub numele de iarba-lupului, aconit, palaria-calugarului sau moartea-caprei. Omagul-albastru face parte din familia Ranunculaceae si este originara de pe continentul european. Se intalneste des in zone montane precum Carpati, Alpi si Apenini.

Este o planta perena ce poate avea inaltimea de 1 m, radacina in forma unor tuberculi fusiformi, frunzele verzi, iar florile de culoare albastru-inchis sau violet. Acestea infloresc in lunile iunie-septembrie.

In scopuri fitoterapeutice, aceasta planta este folosita foarte rar deoarece este considerata otravitoare. Cu toate acestea, in homeopatie planta este utilizata in tratamentul febrei si gripei datorita puterilor vindecatoare.

Expertii spun ca aceasta planta ar trebui sa fie utilizat in doze mici si numai la recomandarea stricta a medicului.

Specialistii spun ca la aceasta planta unii dintre compusii chimici pe care ii contine sunt benefici pentru corpul uman, insa altii sunt foarte nocivi.

Aceasta planta se foloseste sub recomandarea stricta a unui medic sau farmacist!

De exemplu, aconitina este un alcaloid din compozitia plantei din care daca se iau doar cateva miligrame se poate ajunge la moarte prematura.

Prin urmare, omagul albastru se utilizeaza sub stricta supraveghere a medicului sau a farmacistului si doza prescrisa trebuie respectata. Exista medicamente care contin aceasta planta, dar si alte plante medicinale care impreuna au efecte sedative si analgezice.

Poate sa ajute la tratamentul atacurilor de panica, in calmarea durerilor de gat si de urechi.

Cei care utilizeaza o doza prea mare din medicamentele ce contin aceasta planta pot suferi anumite simptome: slabiciune cardiaca, sentimente de angoasa, tulburari de vedere, zgomot in urechi si senzatie de asfixiere.

Expertii mai spun ca frunzele acestei plante contin mai putina aconitina decat tuberculii radacinii. Potrivit medicilor, o cantitate de sub 6 mg de aconitina poate cauza paralizia muschilor motori si senzoriali ai corpului uman.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Omagul-albastru vindeca durerile de gat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!