Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se previn problemele dentare pentru femeile insarcinate0 Comments

Publicat in:
Etichete:dentare, femei, insarcinate, probleme, recomandari, sanatate dentara, sarcina

In timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de aparitie a complicatiilor dentare din cauza modificarii profilului hormonal, precum si a scaderii capacitatii de aparare a sistemului imunitar.

O mare parte a femeilor gravide acorda atentie exclusiv copilului si neglijeaza propria sanatate orala. Totusi, este foarte important ca femeia gravida sa inteleaga importanta ingrijirii dintilor atat pentru ea insesi, cat si pentru a-i asigura bebelusului o dezvoltare sanatoasa.

Sanatatea dentara la femeile insarcinate

Sanatatea dentara la femeile insarcinate

Si totusi, de ce este necesar ca femeile insarcinate sa fie foarte atente la igiena lor dentara? De exemplu, expertii sustin ca complicatiile dentare din timpul sarcinii pot influenta greutatea copilului la nastere, iar femeile cu afectiuni ale gingiilor prezinta risc de nastere prematura.

Problemele dentare care pot aparea in timpul sarcinii sunt sangerarile, durerile gingivale sau umflarea gingiilor. Acestea dispar odata cu nasterea, insa pot genera complicatii.

Pentru a le evita, medicii stomatologi recomanda ingrijirea dintilor si a gingiilor prin periaj dentar regulat si folosirea atei dentare, alaturi de o alimentatie echilibrata si de un control stomatologic periodic.

Este recomandata prezentarea la un control stomatologic la inceputul sarcinii

Pentru a mentine o stare buna de sanatate a gingiei si a dintilor in cursul sarcinii, specialistii propun spalatul pe dinti in mod regulat, cel putin de 2 ori pe zi, precum si folosirea unei periute de dinti normale sau electrice de consistenta medie sau soft, care se schimba la interval de 3 luni.

Expertii mai recomanda alocarea unui timp suficient periajului dentar, minim 5 minute manual, minim 2 minute electric si insistarea pe toate suprafetele dentare.

Specialistii mai spun ca este bine sa va curatati zilnic spatiile dintre dinti cu ajutorul atei dentare sau al periutei interdentare, in special ales seara, pentru a indeparta placa dentara si din zonele greu accesibile.

Se mai recomanda folosirea pastelor de dinti si a apelor de gura cu fluor, in functie de indicatiile medicului stomatolog, si folosirea dusurilor bucale pentru o igienizare mai riguroasa.

Avand in vedere ca o femeie insarcinata are tendinta sa consume dulciuri, este indicata mestecarea de guma, pentru reechilibrarea pH-ului. De asemenea, este indicata prezentarea la un control stomatologic atat la inceputul sarcinii, cat si pe parcursul ei.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se previn problemele dentare pentru femeile insarcinate

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!