Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Un antioxidant care poate face probleme femeilor insarcinate0 Comments

Publicat in:
Etichete:antioxidant, fat, femei insarcinate, grasime, resveratrol, sarcina, savanti, teste

Conform datelor unei noi cercetari, resveratrolul, in cazul in care este administrat in timpul sarcinii, poate provoca anomalii fatului.

Experimentele au fost realizate de o echipa de oameni de stiinta din SUA pe macacii japonezi si au demonstrat faptul ca acest supliment, luat in timpul gestatiei, poate sa cauzeze aparitia unor anomalii la nivelul pancreasului embrionului.

Antioxidanti in sarcina

Antioxidanti in sarcina

Cu toate ca este considerat a fi un antioxidant extrem de puternic, depasind de 4-5 ori betacarotenul, de 50 de ori vitamina E, de 20 de ori vitamina C, specialistii recomanda prudenta femeilor insarcinate atunci cand vine vorba de utilizarea resveratrolului ca si supliment.

Potrivit coordonatorului studiului, dr. Antonio Frias, directorul unui program de cercetari asupra diabetului si sarcinii, de la Oregon Health & Science University Center for Women’s Health, rezultatele obtinute sugereaza ca femeile care planuiesc sa aiba un copil sau sunt deja insarcinate sa nu foloseasca ca supliment alimentar resveratrolul.

Expertii mai spun ca printre efectele pozitive pe care suplimentul l-a avut asupra femelelor gestante au fost o imbunatatire a metabolismului, a fluxului de sange placentar si diminuarea inflamatiei placentare.

Suplimentele de resveratrol produc anomalii ale dezvoltarii pancreasului la fat

Live Science scrie ca la fat, suplimentul a diminuat din depunerile de grasime, care sunt consecinte ale dietei de tip occidental a mamei.

Cu toate acestea, au fost observate de catre savanti si efecte negative. Printre acestea se afla si anumite anomalii ale dezvoltarii pancreasului, desi nu sunt inca suficiente date care sa ateste cum a afectat ulterior acest aspect sanatatea puilor de maimuta.

„Studii anterioare au aratat ca resveratrolul poate inhiba cresterea celulelor canceroase, insa nu este clar cum actioneaza acesta la nivel celular”, a mai spus dr. Antonio Frias.

Potrivit sursei citate, cercetatorii recomanda femeilor insarcinate evitarea suplimentelor cu resveratrol, deoarece exista destule asemanari fiziologice intre macacii japonezi si alte specii de primate, incluzand omul.

Acestia spun insa ca aceasta nu semnifica faptul ca trebuie evitate fructele oleaginoase sau strugurii, care contin resveratrol. De pilda, spre comparatie cu suplimentul, care contine 250 pana la 500 mg de substanta, o ceasca cu struguri inseamna mai putin de 1 mg de resveratrol.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Un antioxidant care poate face probleme femeilor insarcinate

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!