Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Rosul unghiilor, un obicei extrem de nesanatos pentru corpul tau0 Comments

Publicat in:
Etichete:bacterii, corp, e coli, nesanatos, obicei, rosul unghiilor, salmonella, stres

Unul dintre cele mai neplacute, nesanatoase si inestetice obiceiuri umane este reprezentata de rosul unghiilor. Acest aspect apare ca urmare a unei stari de nervozitate, a stresului sau a neatentiei, pur si simplu.

Se cunoaste faptul ca inca din copilarie, multi micuti sunt avertizati de catre parinti sa nu isi roada unghiile, insa desi stiu ca nu trebuie sa faca asta, isi pastreaza obiceiurile la care nu pot renunta si mai tarziu, la varste mai inaintate.

Rosul unghiilor

Rosul unghiilor

Potrivit expertilor, pe langa faptul ca este un moment inestetic, rosul unghiilor aduce probleme de sanatate oamenilor care nu se pot abtine de la acest obicei nesanatos.

Conform afirmatiilor lui Richard Scher, dermatolog in cadrul Colegiului Medical Weill Cornell, toate persoanele care isi rod unghiile isi pun sanatatea in pericol, mai ales din cauza ca unghiile sunt purtatoare de germeni, conform unui material pulbicat in Time.

Specialistii ne avertizeaza ca in unghii se gaseste mai ales o familie de bacterii, Enterobacteriaceae, care include Salmonella si E. coli, afla un loc propice dezvoltarii in varful unghiilor. Daca acestea ajung in intestine, pot determina infectii intestinale, diaree si crampe abdominale.

Rosul unghiilor cauzeaza probleme si dintilor

Expertii spun ca in timp, obiceiul de a va roade unghiile poate genera infectia numita paronichia cronica, care se caraterizeaza prin acumularea de bacterii si produce inflamatie, durere si chiar acumularea puroiului. De aici, tratament cu antibiotice si chiar un drenaj chirurgical.

Un alt medic, Chris Adigun, de la Langone Medical Center, atrage atentia si asupra virusului HPV, care provoaca aparitia unor negi pe piele.

Medicul spune ca dupa infectarea mainilor, aceste condiloame se pot raspandi la gura si buzele si chiar dintii tai, care vor avea de suferit, prin schimbarea pozitiei sau a formei. In plus, pot sa apara diferite afectiuni ale gingiilor.

Conform specialistilor, acest obicei se manifesta pe fondul unui stres sau poate fi cauzat de o tulburare psihica, fiind foarte greu de eliminat.

Expertii sustin ca o solutie eficienta ar fi sa apelati la un psiholog sau sa va pulverizati substante cu gust amar pe unghii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Rosul unghiilor, un obicei extrem de nesanatos pentru corpul tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!