Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Culoarea ochilor determina starea de sanatate a oamenilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete:albastri, cercetare, culoare, oameni, ochi, sanatate, studiu

Potrivit datelor unei cercetari care apartine savantilor din cadrul Universitatii Pittsburgh din Statele Unite, culoarea ochilor este primul semnal de avertizare asupra starii de sanatate a unei persoane.

Asocierea dintre cele doua, respectiv, culoarea ochilor si starea de sanatate, a alcatuit o tema de studiu consistenta pentru oamenii de stiinta. Eforturile acestora au scos la iveala dovezi incredibile, dupa cum informeaza bbc.co.uk.

Culoarea ochilor si sanatatea

Culoarea ochilor si sanatatea

Expertii afirma ca riscul de diabet , rezistenta la durere, rapiditatea rationamentelor mintale par sa fie in stransa dependenta de „nuanta in care privim” lumea.

Potrivit sursei citate, aceasta descoperire a indicat faptul ca femeile caucaziene cu ochi de culoare deschisa, albastri sau verzi, par sa tolereze mai bine suferinta fizica si psihica, in comparatie cu femeile caucaziene cu ochi caprui sau negri.

Femeile cu ochii de culoare deschisa nasc mai lejer

Cercetarea a fost realizata pe 58 de femei insarcinate si a fost coordonata de Inna Belfer, profesor la Universitatea Pittsburgh. Acest studiu a demonstrat ca pacientele cu ochi de culoare deschisa au parte si de nasteri mai putin dureroase. La acest lucru se adauga starile anxioase postpartum mult diminuate, o rata mai scazuta a depresiei si a gandurilor negative.

Toate, dezvaluiri in cadrul Conferintei anuale organizate de American Pain Society.

Cu toate ca mai sunt necesare studii suplimentare pentru a identifica cu exactitate motivele din spatele acestor diferente, concluziile cercetatorilor ne conecteaza cu natura genetica.

Oamenii de stiinta spun ca genele care determina culoarea sunt multifunctionale. Iar una dintre acestea, NCX-4, asociata ochilor de culoare inchisa, controleaza mai multe proteine, dintre care una a fost asociata cu durerea. De asemenea, exista si gene care sunt asociate cu melanina, pigmentul raspunzator de culoarea inchisa a ochilor.

Potrivit expertilor, tot melanina este cea care asigura o mai buna conexiune a celulelor la nivel neuronal si, astfel, un creier cu mai multa melanina va procesa mai rapid informatiile.

Persoanele cu ochii albastri sunt mai chibzuite

Ochiul devine astfel un indiciu vital pentru functionarea creierului, prin care se poate „urmari” viteza rationamentelor umane. Sau „singura parte a creierului care poate fi urmarita de afara”, dupa cum sustine Anthony Fallone, doctor in psihologie la Universitatea Edinburgh, autorul unui experiment realizat pe 100 de voluntari.

O alta cercetare realizata de Universitatea Louisville, SUA, a evidentiat ca reactiile mai incete ale persoanelor cu ochi albastri sunt in stransa legatura cu o gandire mai chibzuita, strategica. In context, studentii cu ochi albastri s-au descurcat foarte bine la activitati care necesitau o buna planificare si o structurare eficienta a timpului.

De asemenea, savantii au descoperit ca diabetul are legatura cu trei gene asociate nuantelor deschise ale ochilor. Tot in aceeasi directie se indreapta si riscurile unor tulburari auditive. Tot melanina este cea care protejeaza celulele nervoase ale creierului contra leziunilor cerebrale induse de zgomot.

Cercetarile au mai indicat faptul ca personalitatea oamenilor este legata, de asemenea, de culoarea ochilor. In plus, conform expertilor, copiii cu ochi albastri sunt mai inhibati din punct de vedere comportamental decat copiii cu ochi inchisi la culoare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Culoarea ochilor determina starea de sanatate a oamenilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!