Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fragutele previn bolile de piele si elimina toxinele0 Comments

Publicat in:
Etichete:boala de piele, ceai, fragute, reumatism, suc, terapie

Printre fructele padurii se numara si fragutele, care sunt dulci si foarte cautate de cei carora le place natura. Fragii de padure contin substante precum tanin, flavone, fragarina, vitamina C, ulei volatil. Au o actiune atringenta, fiind un puternic diuretic si antisudorific.

Fragute

Fragute

Au fost folosite inca din antichitatea romana, mai ales ca erau recomandate pentru intinerirea corpului uman, iar in Evul Mediu se utilizau pentru eliminarea toxinelor, precum si contra reumatismului si gutei. Fragii cresc in Romania in zonele impadurite si au o aroma deosebita, fiind un adevarat remediu in tratamentele naturiste.

Cand sunt recomandate fragutele

Se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum reducerea tensiunii arteriale, bolile de ficat, diabet, guta, colesterol marit, reumatism, boli de piele sau tulburari de tranzit intestinal. Expertii sustin ca pentru a face o cura cu fragi, trebuie sa consumati 150-300 g de fragi pe stomacul gol, la 4 ore distanta de mesele de peste zi.

Momentul zilei in care trebuie consumate

Cea mai mare cantitate va trebui sa fie consumata dimineata, cand efectul de dezintoxicare este cel mai puternic. Acest tratament dureaza pana la zece zile, context in care nu veti avea voie sa mancati carne, prajeli si alimente cu aditivi sintetici, asa incat efectul lor sa fie cat mai puternic.

Nu adaugati zahar, pentru ca isi pierd calitatile

Specialistii spun ca prin adaugarea de zahar, fragii isi pierd calitatile. In plus, acestia se pot administra in mod intern, inainte de masa cu un sfert de ora, sub forma de suc de fragi pe stomacul gol. In acest caz, trebuie consumat un pahar la adulti si jumatate de pahar la copii.

Pentru uz extern

Pentru uz extern, acest suc se foloseste in scopuri cosmetice.

Fragii sunt utili pentru prevenirea aparitiei ridurilor si combaterea lor, pentru a da stralucire si prospetime tenului, fiind folositi ca si masca faciala.

Pentru a va prepara o lotiune de curatare a tenului din suc de fragi, va trebui sa amestecati 3 linguri de suc de fragi cu 2 albusuri de ou batute spuma, 10 linguri de tinctura de smirna si 20 picaturi de apa de trandafir.

Acest amestec se va aplica pe fata cu un tampon de vata si se va pastra intre 30 de minute si o ora, iar apoi se spala cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat.

Expertii va recomanda sa manifestati multa prudenta deoarece fragii pot da la persoanele sensibile reactii alergice puternice. Semintele acestei plante au un mare potential terapeutic, insa pot sa cauzeze si alergii.

Consumati cantitati reduse de fragi la inceput si apoi continuati, doar daca vedeti ca nu apar probleme digestive, dermatologice, respiratorii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Fragutele previn bolile de piele si elimina toxinele

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!