Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce tii cont ca sa alegi o paine sanatoasa?0 Comments

Publicat in:
Etichete:cartofi, fibre, paine, paine de casa, paine sanatoasa, sanatos, vitamine

Painea reprezinta unul dintre cele mai folosite si mai importante elemente ale alimentatiei. De multe ori, starea noastra de sanatate poate fi influentata in mod pozitiv de calitatea painii pe care o mancam. Acest tip de aliment este plin de vitamine, fibre, carbohidrati si te poate ajuta sa depasesti anumite moment mai putin placute, cand te simti slabit.

Paine sanatoasa

Paine sanatoasa

Atentie la painea alba

Expertii in nutritie recomanda ca oamenii sa evite pe cat posibil consumul painii albe, aceasta fiind lipsita complet de fibre si avand mai putine vitamine din complexul B fata de painea integrala.

Inlocuirea painii albe cu cea neagra poate insemna o sansa in plus pentru inima ta, mai ales ca riscul unor afectiuni cardiace, a diabetului sau cancerului se diminueaza extrem de tare. In cazul in care esti suferind de ulcer sau gastrita, ar trebui sa consumi mai mult paine alba prajita sau coapta, recomanda nutritionistii.

Agentii de afanare

Nu te lasa sedus de painea mai pufoasa, deoarece acei agenti de afanare pe care ii contine sunt de fapt aditivi foarte nocivi pentru corpul tau.

Semintele

Trebuie sa stii ca nutritionistii sustin ca painea cu seminte este foarte gustoasa, insa semintele contin grasimi care devin nocive odata supuse temperaturii ridicate. Expertii spun ca painea mai coapta are si avantaje, deoarece iti ofera protectie stomacului, daca contine putini aditivi.

Totusi, dezavantajul principal al painii coapte este acela ca vitaminele din grupa B sunt compromise intr-o masura mai mare.

De asemenea, nutritionistii mai sustin ca in cazul painii coapte, aceasta contine mai multe calorii, deoarece concentratia sa de apa este putin mai mica.

Painea integrala

Specialistii mai afirma ca painea integrala simpla este semnificativ mai sanatoasa decat painea cu cartofi. Incearca sa alegi painea de casa, ca sa poti evita astfel tot felul de aditivi periculosi, mai ales ca o poti gasi la targurile cu produse traditionale si la vanzatorii particulari.

Poti sa iti prepari chiar tu painea in casa, existand aparate speciale pentru acest demers in magazinele de profil, iar asa vei fi sigur ca painea de casa nu contine aditivi si este sanatoasa.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce tii cont ca sa alegi o paine sanatoasa?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!