Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se pregateste creierul unei viitoare mame pentru legatura cu micutul sau?0 Comments

Publicat in:
Etichete:conexiune, creier, mama, marea britanie, micut, studiu

Potrivit unor studii realizate recent in Marea Britanie, femeile care sunt insarcinate prezinta o majorare a activitatii creierului intr-o zona a acestuia care este responsabila de procesarea expresiilor faciale ale altor persoane.

Cercetatorii au obsrevat ca aceasta activitate poate sa ajute femeile insarcinate sa fie pregatite pentru conexiunea cu nou-nascutii lor.

Creierul mamei in sarcina

Creierul mamei in sarcina

Savantii anunta ca femeilor gravide care au luat parte la acest studiu le-a fost monitorizata activitatea creierului in clipa cand se uitau la anumite fotografii cu expresii ale fetei adultilor si copiilor, chiar daca sunt pozitive sau negative.

Potrivit studiului, femeile gravide utilizeaza mai mult partea dreapta a creierului in comparatie cu proaspetele mamici.

Acest studiu a fost prezentat la reuniunea anuala a British Psychological Society, in Birmingham, Anglia.

Victoria Bourne, expert in cadrul departamentului de psihologie al Univeristatii din Londra a declarat ca descoperirileofera o perspectiva importanta a fenomenului, care face o femeie mai sensibila in timpul procesului de procreare.

„Rezultatele sugereaza ca in timpul sarcinii, exista schimbari in modul in care creierul proceseaza emotiile faciale, care sa asigure ca mamele sunt pregatite din punct de vedere neurologic sa formeze acea legatura unica cu bebelusul dupa nastere”, a explicat expertul englez.

Mamele interpreteaza expresiile emotionale ale copiilor

Cercetatorii sustin ca femeile gravide si proaspetele mamici sunt mult mai sensibile la expresii emotionale, mai ales atunci cand se uita la fetele bebelusilor.

„Stim ca mamele care sufera simptome de depresie post-natala, uneori, interpreteaza expresiile emotionale ale copilului lor ca fiind mult mai negative decat sunt in realitate” a mai spus Victoria Bourne.

Conform savantilor, descoperirea proceselor neuropsihologice care se afla la baza acestor modificari reprezinta o etapa importanta pentru intelegerea modului in care acestea ar putea influenta legatura unei mame cu copilul ei.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se pregateste creierul unei viitoare mame pentru legatura cu micutul sau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!