Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alegerea condimentelor pentru mancare influenteaza starea de sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete:condimente, cuisoare, inima, rozmarin, sanatate, scortisoara, sofran, stare

Unele dintre cele mai importante condimente sunt cele care ofera corpului uman posibilitatea de a se energiza si de a fi mai sanatos. Potrivit expertilor in nutritie, alegerea condimentelor pentru a prepara diferite feluri de mancare nu are o influenta numai asupra gustului mancarii.

Astfel, condimentele au o influenta deosebit de complexa asupra organismului si a starii de spirit, modul in care ele actioneaza depinzand de cantitatile folosite, dar si de calitatile bio-functionale ale fiecaruia si, in cazul anumitor condimente, de temperatura anotimpului.

Condimente sanatoase

Condimente sanatoase

Specialistii sunt de parere ca aceste condimente care ajuta la prevenirea sau controlarea diabetului sunt scortisoara, busuiocul si susanul. De exemplu, se stie ca scortisoara nu este doar un condiment potrivit deserturilor. Ea poate fi folosita, in cantitati mici, la majoritatea supelor care devin astfel mai gustoase.

In plus, busuiocul se preteaza foarte bine la salate, mai ales la cele ce contin rosii, ardei, si branza. Mai mult, nutritionistii spun ca busuiocul poate fi folosit si la unele feluri de supa ori la fripturi in special la carnea de miel si de pui. Daca este utilizat in cantitati mai mari, busuiocul are efect calmant, sedativ si ajuta la degajarea cailor respiratorii inferioare.

Trebuie sa stiti ca si semintele de susan vor avea un efect terapeutic maxim daca le folositi in salate, nepreparate termic.

Condimentele bune pentru inima

Datorita proprietatilor antioxidante pe care majoritatea condimentelor le au, exista numeroase condimente benefice inimii si aparatului circulator. Cele mai eficiente sunt scortisoara, care are efectul unui tonic cardiac si intareste muschiul inimii sau usturoiul, care diminueaza colesterolul si este foarte eficient pentru curatarea vaselor sanguine, prevenind infarctul.

Este eficient si patrunjelul, care are o eficienta deosebita in protejarea inimii, prin combinatia sa unica de proprietati, fiind un bun antioxidant, anticoagulant si diuretic.

Pentru inima ta este bun si rozmarinul, acesta fiind un tonic general si, in special, tonic cardiac. Cu toate acestea, persoanele cu hipertensiune este indicat sa foloseasca rozmarinul doar cu avizul medicului.

Despre sofran, expertii spun ca acesta este unul dintre cele mai scumpe condimente, daca nu chiar cel mai scump condiment. Specialistii spun ca acesta da aroma preparatelor din pui, miel si orez. De asemenea, semintele de susan sunt si ele folosite in salate, iar semintele de in sunt foarte bogate in omega 3.

Condimentele anticancerigene

Specialistii in nutritie spun ca o eficienta deosebita in scaderea riscului de aparitie a cancerului o au usturoiul, ceapa, semintele de in, de susan, menta si patrunjelul.

Condimente pentru aparatul respirator

De asemenea, condimentele sanatoase pentru aparatul respirator sunt leusteanul, cuisoarele, piperul, busuiocul.

Expertii afirma ca cele mai eficace in acest sens sunt leusteanul si cuisoarele. De pilda, uleiul continut de leustean curata eficient caile respiratorii, iar cuisoarele sunt un dezinfectant excelent.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alegerea condimentelor pentru mancare influenteaza starea de sanatate

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!