Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de importanta este apa pentru cei mici?0 Comments

Publicat in:
Etichete:adolescenti, apa, consum, copii, marea britanie, nutritie, sanatate

Corpul uman are nevoie in fiecare zi de multa apa pentru intretinerea procesului metabolismului si pentru a fi cat mai sanatos. Apa reprezinta o sursa sigura de sanatate si poate fi folosita cu mare succes si in cazul in care v-ati propus sa pierdeti in greutate. Bineinteles, combinata cu o anumita dieta si cu miscarea fizica efectuata zilnic.

Apa pentru copii

Apa pentru copii

Specialistii in nutritie recomanda consumul de apa pentru a reduce riscul de obezitate. Mai ales parintii ar trebui sa nu le mai dea copiilor sa bea sucuri si bauturi acidulate, ci apa, care este foarte utila in procesul de crestere al micutilor.

Astfel, prin acest demers expertii sustin ca este redus aportul zahar si riscul de obezitate, hipertensiune arteriala si diabet.

Cu toate ca bauturile indulcite cu zahar sunt cea mai importanta sursa pentru aportul de zahar la toate varstele, specialistii nutritionisti nu recomanda consumul lor. Acest tip de consum al zaharului din lichide sub forma de sucuri acidulate este in special problematic pentru copii si adolescenti.

Incurajati-va copiii sa bea apa! Dupa ce sunt intarcati, copiii ar trebui sa bea apa potabila. Ca nutritionist, eu incurajez ferm oamenii sa isi ia necesarul de fluide din apa”, a declarat Susan Jebb, profesor de alimentatie si sanatatea populatiei la Universitatea Oxford, citata de BBC.

30% dintre copii din Marea Britanie sunt supraponderali

Datele statistice arata faptul ca, de pilda, in Marea Britanie, circa 20 % din tinerii adolescenti sunt obezi si aproximativ o treime dintre cei mici sunt supraponderali ca urmare a stilului nesanatos de a se hrani.

Potrivit sursei citate, oficialii din domeniul sanatatii din aceasta tara au emis recent un nou aviz privind diminuarea consumului de zahar si de produse care contin mult zahar, mai ales in randul copiilor si cel al tinerilor.

Autoritatile din Marea Britanie isi propun sa puna bazele unor noi orientari in privinta consumului unor alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi painea si orezul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de importanta este apa pentru cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!