Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top alimente bogate in Omega 30 Comments

Publicat in:
Etichete:concentratie, omega 3, peste gras, sardine, seminte de in, ton

Potrivit expertilor, alaturi de acizii Omega 6, acizii Omega 3 (acidul alfa-linoleic – ALA, acidul eicosapentaenoic – EPA si acidul docosahexaenoic – DHA) sunt acizi grasi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism. In fapt, ALA nu poate fi sintetizat de organism, iar EPA si DHA pot fi si sintetizati, dar numai pornind de la ALA.

Conform specialistilor, Omega 3 are un are un rol deosebit pentru organism, in special in reducerea proceselor degenerative.

Top alimente Omega 3

Top alimente Omega 3

Omega 3 scade semnificativ riscul afectiunilor cardiovasculare, mentine vigoarea creierului si tonusul psihic, reduce probabilitatea aparitiei cancerului, contribuie la sanatatea articulatiilor si la buna functionare a ochilor.

In plus, Omega 3 ajuta atat in scopul prevenirii acestor afectiuni, dar si in scop de stopare a evolutiei si chiar de regres pentru bolile avand ca punct de pornire deteriorarea vaselor de sange.

Nutritionistii sunt de parere ca prin intermediul alimentatiei actuale echilibrul dintre Omega 3 si Omega 6, echilibru important pentru organism, este greu de mentinut, tendinta fiind aceea de a consuma prea putin Omega 3 in raport cu Omega 6.

Este important sa cunoastem sursele naturale bogate in Omega 3 sau, daca nu reusim sa includem aceste surse in alimentatia de zi cu zi, sa folosim suplimente de Omega 3.

Care sunt sursele naturale de Omega 3?

Printre sursele naturale de Omega 3 se afla pestele gras: hering, somon, macrou, sardele, ton. De asemenea, exista mai multe surse vegetale, precum iarba grasa, de la care se pot folosi frunzele in salate, sau consuma ulei din iarba grasa, ulei care se gaseste la plafare, semintele de in, seminte de canepa, nuci, fasole.

Soia

Pestele gras reprezinta o sursa mai putin concentrata de Omega 3 fata de sursele vegetale de top. Soia boabe contine 0,5 grame de Omega 3 la fiecare suta de grame. Potrivit expertilor, soia are, insa, un dezavantaj, deoarece se fierbe mai greu, iar Omega 3 se pierde partial prin preparare termica.

Ca sa beneficiati la maximum de Omega 3 din soia, este recomandat sa tineti boabele o noapte la muiat si sa le fierbeti la foc mic.

Tonul

Tonul contine in medie 1,2 grame de Omega 3 la 100 grame de peste. Ca sa profitati cat mai bine de Omega 3 din ton, cumparati ton proaspat si preparati-l la aburi.

Totusi, trebuie sa tineti cont de faptul ca tonul este un peste destul de bogat in mercur, asa ca e recomandat sa nu depasiti 250 g de ton pe saptamana, aceasta insemnand o cantitate mult inferioara celei necesare asigurarii cantitatii totale de Omega 3.

Tonul ar trebui completat cu alimente de origine vegetala bogate in Omega 3, sustin specialistii.

Nucile si semintele de in contin Omega 3

Sardinele si Heringul contin in medie 1 gram de Omega 3 la 100 grame de carne, insa au dezavantajul ca sunt pesti pe care ii gasiti mai greu proaspeti.

De asemenea, s-a observat ca la acesti pesti concentratia de mercur este mai mica decat in ton. In plus, trebuie spus ca pierderea de Omega 3 fata de varianta in care fierbeti peste la aburi poate fi intre 20% si 40%.

Nucile sunt si ele importante. Potrivit specialistilor, din circa 100 grame de miez de nuci obtinem 7,5 grame de Omega 3, peste necesarul zilnic. De aceea, circa 25-35 de grame de nuci sunt suficiente pentru asigurarea cantitatii zilnice de Omega 3.

La semintele de in, concentratia lor in Omega 3 este foarte ridicata, astfel incat o lingurita si jumatate acopera necesarul zilnic de Omega 3.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top alimente bogate in Omega 3

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!